Novice

BMW i5 počasi razkriva svojo končno podobo

Potem ko so pri nemški znamki BMW že pred časom napovedovali prihod njihovega naslednjega električno gnanega modela, ki naj bi nosil oznako i5, bodo zdaj očitno razkrili njegovo prototipno verzijo. Na ogled naj bi ga postavili že prihodnji teden na avtomobilskem salonu v Nemčiji.

V predstavitvenem video posnetku, v katerem BMW promovira električno mobilnost, so pokazali prve obrise prihajajočega modela i5, ki naj bi se pojavil na cestah leta 2021. Futuristično oblikovan BMW-jev avtomobil bo pozicioniran med modeloma i3 in i8, glavno konkurenco pa naj bi iskal v prodajno izjemno uspešni Tesli S.

Glede tehničnih podrobnosti prihajajočega modela i5 so pri znamki iz Münchna zaenkrat še skrivnostni. Zaenkrat je znano zgolj to, da se bo povsem električno gnano vozilo v povsem idealnih razmerah ponašalo s kar 700 kilometri dosega. Novi i5 se bo lahko hkrati pohvalil tudi s sistemom povsem avtonomne vožnje, katerega nemški proizvajalec prestižnih vozil razvija v sodelovanju s podjetjema Intel in Mobileye.

Prototip vozila, ki naj bi se pojavil na cestah že čez 4 leta, bpričakujemo naslednji teden na BMW-jevem razstavnem prostoru v Frankfurtu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto in video: BMW.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "BMW i5 počasi razkriva svojo končno podobo"


cashy
6 leta 7 meseci nazaj

Kako hecno mi je, ko nek avtomobilski fancy velikan, kot je BMW, reče, da bo leta 2021 poslal na ceste avto, ki bo konkurent Tesli S – na trgu že od 2012. Kje bo čez 4 leta že Tesla s svojimi avtomobili in razvojem?! Vsi konkurenti so kar se tiče električnih vozil svetlobna leta za Teslo, čeprav jim je Tesla omogočila prost dostop do svoje tehnologije.

VW-T4
6 leta 7 meseci nazaj

Tesla bo obljubljala nov model, katerega bo vplačalo milijon ljudi, prototip pa še ne bo niti obstajal…

 
Mazdini načrti za elektrifikacijo modelov
Škoda razširja doseg Kodiaqa z različicama Scout in Sportline