Novice

Škoda razširja doseg Kodiaqa z različicama Scout in Sportline

Med modeli, ki jih bo češka znamka Škoda prikazala v Frankfurtu, sta tudi izvedenki Scout in Sportline popularnega križanca Kodiaq, ki smo jih sicer že videli spomladi na salonu v Ženevi.

Kodiaq Sportline je na zunaj prepoznaven po 19-palčnih aluminijastih platiščih Triglav v antracitni barvi (opcija: 20-palčna aluminijasta platišča Vega), mreži hladilnika v črni barvi, črnih ohišjih zunanjih ogledal, stranskih zaščitnih letvah na vratih v barvi vozila ter ozki srebrni letvi pod zadnjim odbijačem. Tudi strešni letvi sta opcijsko na voljo v črni barvi. Športen videz s temnimi poudarki nadgrajujejo črno tonirana zadnja stranska stekla in zadnje steklo (SunSet).

Oblikovalski poudarki zunanjosti se pranašajo tudi v notranjost – športni sedeži imajo kontrastne srebrne šive ter sedežne prevleke iz alkantare in usnja, nameščeni so srebrni pedali iz jekla in aluminija. Različice z menjalnikom DSG imajo ob volanu lahko dosegljivi ročici za ročno prestavljanje. Na sredinskem zaslonu so dodani prikazi za temperaturo olja in hladilne tekočine, pospešek ter polnilni tlak, števec časov krogov pa vozniku omogoča analizo podatkov posamezne vožnje.

Škoda Kodiaq Sportline prihaja v ponudbo z dvema bencinskima in dvema dizelskima motorjema z razponom moči od 110 kW (150 KM) do 140 kW (190 KM).

Različica Kodiaq Scout je serijsko opremljena s štirikolesnim pogonom, zunanjost pa krasijo srebrni oblikovalski elementi (strešni letvi, ohišji zunanjih ogledal, zaščita podvozja spredaj in zadaj), s katerimi želijo izpostaviti robustni značaj vozila. Na model so nameščena 19-palčna aluminijasta platišča Crater v antracitni barvi.

Za pogon sta na voljo dva bencinska motorja z močjo 110 kW (150 KM) oz. 132 kW (180 KM) ter dva dizelska motorja s 110 kW (150 KM) oz. 140 kW (190 KM) moči. Izvedba Scout je devet milimetrov daljša (4706 milimetrov) od osnovnega modela Kodiaqa ter ima na voljo do sedem sedežev.

Sedeži so oblazinjeni v kombinaciji usnja in alkantare, ki je tudi na oblogah vrat. Armaturna plošča in vrata imajo dekorativne vstavke v barvi lesa (Ash Wood). Trikraki večfunkcijski volan je odet v usnje, multimedijski zaslon pa prikazuje kot zasuka volana, kompas, nadmorsko višino ter temperaturo olja in hladilne tekočine.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Škoda razširja doseg Kodiaqa z različicama Scout in Sportline"


robertos_664
6 leta 7 meseci nazaj

uu, tega rdečega bi pa z veseljem imel.. samo čakalna vrsta je skoraj takšna kot za Ferrari 🙂

xxl
6 leta 7 meseci nazaj

Dnarja pa imaš, časa pa ne, ali… ? 🙂

robertos_664
6 leta 7 meseci nazaj

ne razumem, kaj si mi hotel s tem povedat.. Ne moreš avta čakat eno leto.. to se ti zmeša vmes. 🙂

 
BMW i5 počasi razkriva svojo končno podobo
Koncept BMW X7 iPerformance je polariziral publiko