Novice

BMW je februarja tiho ukinil kupejevsko serijo 6

BMW je februarja prenehal izdelovati kupejevsko različico serije 6. Čast bosta odslej naprej branila le štirivratni Gran Coupe in Cabriolet.

Bavarski proizvajalec vozil je novico potrdil, a mediju Road and Track ni zaupal tehtnega razloga, zakaj so se odločili za ta korak. Ugibamo, a glede na skrivnostnost sta možna vsaj dva scenarija.

Prvi je povezan z vse manjšo priljubljenostjo kupejevskih modelov, ki z vsakim letom izgubljajo prodajne številke, počasi pa jih nadomeščajo štirivratne limuzine tipa Gran Coupe. Druga možnost je bolj daljnosežna, ukinitev kupeja bi lahko napovedovala, da so seriji 6 šteti dnevi.

V preteklih mesecih je BMW pričel s testiranjem nove serije 8, ki bo do določene mere zamenjala serijo 6. Za zdaj smo na cestah lahko že opazili kabriolet in kupe, ki sta bila polepljena z maskirno folijo. BMW se je z njima podal tudi na slovito dirkališče Nürburgring, saj morajo odbiti napad Mercedes-Benza, ki je modelno ofenzivo kronal s prestižnima razredoma S Coupe in Cabriolet.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Rabljena Suzuki Vitara, ki si jo boste zaželeli
Navigacijski sistem z vašim glasom