Novice

BMW M2 Coupé

Novi BMW M2 Coupé pri znamki oznanjajo kot naslednika serije 1 M Coupé, E30 M3 in 2002 Turbo, ki je pred 40 leti povzročil pravo senzacijo s svojo kombincijo vozne dinamike, agilnosti in nadzora nad avtomobilom. Pričakovanja glede novinca so torej na najvišjem možnem nivoju.

Novi član družine BMW M se ponaša z vrstnim šestvaljnikom, pogonom na zadnji kolesni par, lahkim aluminijastim podvozjem M Sport in izrazitim oblikovanjem. Navdih za zunanjost so predstavljali dirkalniki iz zgodovine motošporta BMW, zato M2 Coupé odkrito razkazuje svoj potencial z nizkim sprednjim odbijačem z velikimi odprtinami za zajem zraka, krepkimi boki s stranskimi režami za zrak, 19-palčnimi aluminijastimi platišči ter nizkim in širokim zadkom s specifičnim izpušnim sistemom M z dvojnimi izpušnimi cevmi.

V notranjosti so obloge vrat in sredinska konzola odete v alkantaro, ki se ji pridružujejo karbonska vlakna. Detajle na mestih podkrepijo modri kontrastni šivi in izbočen emblem M.

Nov trilitrski šestvaljni vrstni motor s tehnologijo M TwinPower Turbo razvije 272 kW (370 KM) pri 6.500 vrtjajih na minuto. Največji navor 465 Nm je mogoče povečati vse do 500 Nm s funkcijo Overboost. BMW M2 je opremljen s 7-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko M Double Clutch Transmission (M DCT) in v dodatni opremi nudi funkcijo Launch Control, s katero pospeši od 0 do 100 km/h v zgolj 4,3 sekunde. Največja hitrost je elektronsko omejena na 250 km/h.

Poraba avtomobila z menjalnikom M DCT, če je to sploh še pomemben podatek, znaša 7,9 litra na 100 km in beleži emisije 185 g CO2 km.

BMW M2 Coupé ima nameščeni lahko aluminijasto sprednjo in zadnjo premo iz modelov BMW M3/M4 ter uporablja krmiljenje M Servotronic z dvema nastavitvama. Dinamiki primerni so učinkoviti zavorni koluti ter elektronsko krmiljen aktivni diferencial M, ki optimizira vlečno silo in smerno stabilnost.

Avtomobilizem.com (Vir: BMW.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ferrarijeva mojstrovina F12tdf
Volkswagen spreminja dizelsko strategijo in zmanjšuje vlaganja