Novice

Volkswagen spreminja dizelsko strategijo in zmanjšuje vlaganja

Uprava skupine Volkswagen je po aferi ”Dieselgate” razkrila novo strategijo razvoja. V prihodnosti se bo skupina usmerila v reorganizacijo dizelskega programa in v ospredje potiskala električno tehnologijo. Poleg tega bodo zmanjšali obseg naložb za milijardo evrov letno ter hkrati prednostno obravnavali projekte prihodnosti.

Pri rekonstruiranju dizelskega programa so sprejeli specifične ukrepe. Za evropski in severnoameriški trg se pri dizelskih agregatih čim prej izvede popoln prehod na tehnologijo SCR in AdBlue. V dizelska vozila se bodo vgrajevali samo še ekološko najboljši izpušni sistemi. Njihovi dizelski agregati bodo opremljeni z ”najboljšimi okoljskimi tehnologijami”.

Luknje, zaradi pričakovanih velikih izgub, bo potrebno zakrpati in skupino vrniti na pota stare slave. V skladu s tem bodo zmanjšali obseg naložb za približno milijardo evrov letno, program za večjo učinkovitost pa bodo še pospešili. Z novimi prioritetnimi pogoji bodo preučili prihodnje projekte, zato zaenkrat še ni znano, kateri projekti bodo odrezani, kateri pa bodo živeli dalje.V skladu z novim načrtom bo večji poudarek na priključnih hibridih s še večjim dosegom, veliko­serijskih električnih avtomobilih z radijem vsaj do 300 kilometrov, 48-voltnim električnim omrežjem (pasivni hibrid) ter čedalje bolj učinkovitimi dizelskimi, bencinskimi in motorji na zemeljski plin.

Volkswagen bo še naprej razvijal svojo prilagodljivo modularno arhitekturo MQB za osebna vozila in povsem novo prilagodljivo modularno arhitekturo MEB, ki bo namenjena za potniška in lahka gospodarska vozila z električnim pogonom. Arhitektura MEB bo postala standardizirano vsestransko orodje za vse karoserijske oblike in vozila, obenem pa bo dovoljevala bistveno bolj čustvene koncepte z električnim pogonom in dosegom od 250 do 500 kilometrov.

Nova generacija Phaetona bo prvo električno vozilo, ki bo slonelo na novi arhitekturi. Znamkin ambasador v novi dobi bo na voljo izključno kot električno vozilo z dolgim dosegom in bo imel nameščene vse najnovejše varnostne in povezljivostne tehnologije.

“Znamka Volkswagen se na novo sestavlja za prihodnost. Postajamo učinkovitejši, začrtali smo novo smer razvoja produktne palete in temeljnih tehnologij, s pospešenim programom za večjo učinkovitost pa bomo ustvarili več manevrskega prostora za tehnologije prihodnosti,” je dejal Dr. Herbert Diess, predsednik uprave.

Avtomobilizem.com (Vir: Volkswagen, Carscoops, Autonews. Foto: Gašper Pirman, Peter Humar, Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
BMW M2 Coupé
234 kilovatov in 1.200 kilogramov za novo Astro TCR