Novice

BMW na čakanju

Ameriška agencija za varovanje okolja EPA (Environmental Protection Agency) je pod vplivom afere Dieselgate ostro nastopila in dodatno zaostrila homologacijo novih dizelskih agregatov. Trenutno je na udaru BMW, ki čaka na zeleno luč v obliki dovoljenja za izdelavo štirih novih dizelskih agregatov.

Pri BMW-ju so potrdili, da še vedno čakajo proizvodni certifikat za izdelavo dizelskih agregatov za leto 2017. Nemški velikan ni želel razkriti, koliko časa bodo še morali čakati, da bo EPA potrdila homologacijo. ”V luči zadnjih dogodkov agencije potrebujejo več časa, da certificirajo dizelske motorje za ZDA. Ni bilo nobenih namigov, da BMW-jev dizelski agregat ne zadošča potrebnim emisijskim standardom ali da bi imeli nameščeno goljufivo napravo v vozilu,” so v uradni izjavi zapisali pri BMW-ju.

Modeli, ki čakajo na motorje naslednje generacije, so 328d, 328d Touring, X3 xDrive 28d in X5 xDrive 35d. Proizvodnja novih dizelskih motorjev bo stekla takoj, ko bodo pridobili tipsko odobritev in dovoljenje za proizvodnjo.

Pri agenciji za varovanje okolja niso razkrili, zakaj je prišlo do zamude, so pa v elektronskem sporočilu zapisali: ”Res je, da dizelska vozila dobijo več pozornosti, kar je podaljšalo postopek potrditve. Na splošno proizvajalci vozil podpirajo dodatna testiranja in so prilagodili časovni okvir, ki ga zdaj spremeni dodatni čas testiranj.”

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News. Foto: Gašper Pirman.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Drugi del Muskovega giganačrta za Teslo
Samsung želi svoj delež v avtomobilski industriji