Novice

BMW na ženevskem avtosalonu 2012

Užitek v vožnji, ki vzbuja emocije, fascinantno estetsko privlačnost, premium kakovost in revolucionarno učinkovitost, označuje serijo modelov, ki ohranjajo blagovno znamko BMW na poti uspeha tudi v letu 2012.

Na 82. mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi 2012 predstavlja BMW številne nove modele serijske proizvodnje in revolucionarne avtomobilske koncepte, ki s svojim dizajnom in tehnologijo tlakujejo pot novim oblikam mobilnosti, ki so razburljive in trajnostne obenem. Inovativna moč svetovno najuspešnejšega proizvajalca premium avtomobilov omogoča razvoj vozil, ki združujejo izjemno raven karizme in konstantno naraščajoč užitek v vožnji z doslednim zmanjševanjem porabe goriva in izpušnih emisij. S svojim aktualnim programom modelov postavlja BMW merilo za tehnološki napredek, revolucionaren slog oblikovanja in trajnostni razvoj v avtomobilski panogi. Konsistentno nadaljevanje te razvojne strategije je dokumentirano s študijama BMW i3 Concept in BMW i8 Concept, prav tako na ogled v Ženevi.

• Svetovna premiera: BMW serije 6 Gran Coupé.

Svetovna premiera BMW serije 6 Gran Coupé je estetski vrhunec predstavitve proizvajalca BMW na 82. mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi 2012. Prvi kupe blagovne znamke s štirimi vrati združuje športno in elegantno obliko BMW serije 6 s konceptom razširjene funkcionalnosti. Ta ponuja zelo kakovosten dizajn notranjosti z velikodušnim prostorom in visoko raven potovalnega udobja. Zložljiva naslonjala zadnjih sedežev omogočajo povečanje prtljažne prostornine od 460 na 1.265 litrov. Motorji s tehnologijo BMW TwinPower Turbo in 8-stopenjski športni avtomatski menjalnik, vključno funkcija samodejnega izklopa in zagona motorja, zagotavljajo osupljivo vlečno moč in učinkovitost. Vrstni bencinski 6-valjnik v BMW 640i Gran Coupé razvije 235 kW/320 KM, medtem ko doseže vrstni dizelski 6-valjnik v BMW 640d Gran Coupé največjo moč 230 kW/313 KM. Ponudbo zaključuje najmočnejši 8-valjni model BMW 650i Gran Coupé s 330 kW/450 KM; V8 je prav tako na voljo z inteligentnim sistemom štirikolesnega pogona BMW xDrive. Zelo kakovostna tehnologija vzmetenja BMW serije 6 Gran Coupé ustvarja idealno harmonijo med športno eleganco in luksuznim potovalnim udobjem. Program BMW Individual, ki bo na voljo ob vstopu kupeja na trg, poudarja ekskluzivnost modela, medtem ko se lahko njegov atletski značaj prav tako dodatno okrepi z M športnim paketom, ki bo na voljo ob začetku prodaje.

• Svetovna premiera: novi BMW M6 Coupé.

Novi BMW M6 Coupé uteleša visoko zmogljivost v najbolj čisti obliki. V8 motor z visoko vrtilno frekvenco, tehnologijo M TwinPower Turbo in močjo 412 kW/560 KM, 7-stopenjski menjalnik M DTC Drivelogic, aktivni M diferencial, M prilagojena tehnologija podvozja, obsežne ojačitve karoserije in globalno edinstveni M karbonsko-keramični zavorni koluti (dodatna oprema) predstavljajo prehod v povsem novo dimenzijo vozne dinamike. Novi BMW M6 Coupé pospeši od 0 do 100 km/h v 4,2 sekunde. Njegova povprečna poraba goriva glede na testni cikel EU znaša 9,9 litra na 100 kilometrov, kar je več kot 30 odstotkov manj od predhodnika. Športne, elegantne linije kupeja z dvoje bočnih vrat so poudarjene z oblikovnimi značilnostmi BMW M. Enega izmed vrhuncev predstavlja vpadljivo oblikovana streha iz lahke konstrukcije, ki je izdelana iz kompozitov CFRP.

• Svetovna premiera: avtomobili BMW M Performance.

Nova produktna kategorija, štirje novi modeli, globalno edinstven motor in intenziven M občutek vožnje: avtomobili BMW M Performance, ki bodo javnosti prvič predstavljeni na avtomobilskem salonu v Ženevi 2012, nudijo impresivno izboljšano zmogljivost in karakteristično M nastavitev pogonskega sklopa, M vzmetenje in aerodinamiko ter značilen dizajn in občutek v notranjosti. Ti prav tako zagotavljajo brezmejno primernost za vsakdanjo uporabo in visoko stopnjo učinkovitosti. Modeli BMW M550d xDrive, BMW M550d xDrive Touring, BMW X5 M50d in BMW X6 M50d označujejo začetek nove produktne kategorije pod okriljem BMW M GmbH. Vsi modeli imajo vgrajen vrstni dizelski 6-valjni motor s trojnim turbinskim polnjenjem, ki je razvit ekskluzivno za avtomobile BMW M Performance. Največja moč motorja je 280 kW/381 KM, medtem ko znaša največji navor 740 Nm. V kombinaciji z 8-stopenjskim športnim avtomatskim menjalnikom, sistemom štirikolesnega pogona xDrive in prilagojeno tehnologijo vzmetenja nastane vozno doživetje, ki ga definirata značilna agilnost in preciznost BMW M.

• Atrakcija: novi BMW serije 3 Limuzina.

Novi BMW serije 3 Limuzina od svojega predhodnika prevzema in utrjuje status najbolj športne limuzine v svojem segmentu vozil. Poleg tega nudi občutno izboljšano vozno udobje, izpopolnjeno izrabo prostora v notranjosti in številno opremo, ki je edinstvena v tej kategoriji. V Ženevi bodo predstavljeni novi motorji s tehnologijo BMW TwinPower Turbo: dva 4-valjna dizelska motorja v BMW 316d (85 kW/116 KM) in BMW 318d (105 kW/143 KM) ter 4-valjni bencinski motor v BMW 320i (135 kW/184 KM). Naslednja novost je prihajajoča uvedba inteligentnega sistema štirikolesnega pogona xDrive za novi BMW serije 3 Limuzina. Na letošnjem mednarodnem sejmu bo predstavljen tudi BMW ActiveHybrid 3, ki je tik pred serijsko proizvodnjo.

• Atrakcija: BMW 125i, BMW 125d, BMW 116d EfficientDynamics Edition.

99 gramov na kilometer: ta številka pomeni nivo emisij CO2 pri novem BMW 116d EfficientDynamics Edition, ki bo predstavljen na avtomobilskem salonu v Ženevi 2012. Ta različica novega BMW serije 1, ki jo poganja dizelski motor s tehnologijo BMW TwinPower Turbo z močjo 85 kW/116 KM in povprečno porabo goriva 3,8 litra na 100 km, je najbolj ekonomičen avtomobil v programu modelov BMW. Še ena novost: BMW 125d in BMW 125i, vsak z največjim razvojem moči 160 kW/218 KM, sta najmočnejši dizelski in bencinski motor novega kompaktnega modela.

• Svetovna premiera: novi BMW X6.

Ekskluziven status BMW X6 kot edini Sports Activity Coupé na svetu, je zdaj dodatno poudarjen s specifičnimi oblikovnimi spremembami in inovativno opremo. Med drugim ima novi BMW X6 izrazito vpadljivo rešetko hladilnika, višje sprednje meglenke in zadnje luči z LED tehniko. Novi BMW X6 je edino vozilo v svojem segmentu, ki je dodatno na voljo s prilagodljivimi LED žarometi. Program razpoložljive opreme je dopolnjen s paketom M Sport Edition, 20-palčnimi lahkimi aluminijastimi platišči v dvobarvni izvedbi in markantno izboklino (powerdome) na pokrovu motorja.

• Novost: BMW i3 Concept, BMW i8 Concept.

Individualen razvojni pristop do konceptov vozil, trajnostni razvoj skozi celotno preskrbovalno verigo in dodatne mobilnostne storitve – BMW i je ustvaril popolnoma novo razumevanje individualne mobilnosti. Glavna pozornost se osredotoča na revolucionarna modela, ki postavljata nove mejnike pri vožnji z vozilom brez emisij CO2, s pomočjo inovativne tehnologije pogonskega klopa in dosledne lahke konstrukcije. BMW i3 Concept in BMW i8 Concept bosta predstavljena na 82. mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi 2012. BMW i nudi vpogled v prihodnost s predstavitvijo prvega premium vozila z električnim pogonom, ki bo na trg vstopil že leta 2013 pod oznako BMW i3. BMW i8, ki predstavlja novo generacijo športnih avtomobilov s plug-in hibridnim pogonom, je prav tako na dobri poti do serijske proizvodnje.

Vir:BMW

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Generacije s strastjo povezujejo stoletje staro Chevroletovo mrežo
Golf Blue-e-Motion bo elektriziral Bruselj