Novice

Golf Blue-e-Motion bo elektriziral Bruselj

Volkswagen po uspešnem zaključku nemškega poskusa širi mednarodni vozni park Golfa Blue-e-Motion: po testiranjih v Avstriji sledi Belgija.

Dr. Rudolf Krebs, ki je v koncernu Volkswagen odgovoren za električne pogonske agregate, je povedal: „Belgijski testni vozni park predstavlja še en mejnik v našem obsežnem razvojnem procesu, saj nam bo omogočil, da bomo pridobili dragocene izkušnje z Golfom Blue-e-Motion v urbanem velemestnem prometu.“

Po tri Golfe Blue-e-Motion bosta uporabljali svetovalna družba za področje poslovnega vodenja in upravljanja Accenture in belgijska trgovska veriga Colruyt. Ostala vozila bodo testirali AKKA Technologies, Coca Cola GmbH, Evropska komisija in belgijski generalni uvoznik. Sedem od desetih vozil je poleg tega opremljenih s sistemom „mymove“ (Car Sharing System), ki omogoča optimalno uporabo in izkoristek kapacitet.

Erik Halskov, vodja oddelka mobilnosti in storitev za infrastrukturo in logistiko pri Evropski komisiji: „Vozilo bo v okviru voznega parka na voljo uradnikom Evropske komisije. Sodelovanje pri tem pilotskem poskusu je za nas zelo pomembno, saj bomo politični vidik smiselno nadgradili s praktičnimi izkušnjami.“

Golf Blue-e-Motion je možno udobno polniti na posebnih polnilnih postajah na lokaciji podjetja ali doma. Z aplikacijo za iPhone je možno preveriti stanje baterije in porabo energije ter upravljati polnjenje in klimatiziranje. Volkswagen po uspešnem zaključku nemškega poskusa z 80 vozili v letu 2012 nadaljuje testiranja na mednarodni ravni. Od januarja naprej je v uporabi 15 vozil v Avstriji, 10 vozil v Belgiji, kmalu pa bodo sledile še Francija in ZDA.

Vir: Volkswagen

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
BMW na ženevskem avtosalonu 2012
Pnevmatika Nokian je zmagovalka na številnih testih; zagotavlja visoko stopnjo varnosti in prihranek goriva