Novice

BMW povečuje naložbe v sodobne tehnologije

Pri nemški znamki BMW bodo samo v letošnjem letu namenili kar 7 milijard evrov v razvoj električne mobilnosti ter avtonomne vožnje. Podjetje namreč želi postati do leta 2020 vodilni proizvajalec v premijskem segmentu, tudi na račun vlaganj v tovrstne sodobne tehnologije.

Pri bavarski znamki so objavili, da bodo v letošnjem letu porabili rekordnih 7 milijard za razvoj tehnologije samodejne vožnje ter električnih avtomobilov, kar predstavlja 1 milijardo evrov več kot v preteklem letu. Med zanimivejšimi novostmi v BMW-jevi modelni paleti se bo kot prvi znašel prihajajoči električno gnani i4, ki bo nastal na osnovi konceptnega modela i Vision Dynamics Concept, katerega so predstavili na lanskoletnem avtomobilskem salonu v Frankfurtu. Novi i4 naj bi predstavljal enega izmed 25 povsem novih električnih BMW-jevih avtomobilov, ki bodo prišli na trg do leta 2025.

V lanskem letu je znamka BMW prodala nezanemarljivih 100.000 električno gnanih avtomobilov (modela i3 in i8), kar želijo v letošnjem letu še preseči. Prodajni cilj za leto 2018 je 140.000 tovrstnih avtomobilov, v načrtu pa imajo, da bi se do konca leta 2019 na cestah vozilo že več kot pol milijona njihovih »električarjev«. Hkrati si želijo, da bi do leta 2021 že imeli v svoji prodajni paleti električna vozila, ki bi se ponašala s 700-kilometrskim dosegom, ter priključno hibridne modele, ki bi zmogli dobrih 100 kilometrov zgolj na električni pogon.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kaj pa zasebnost?
Novo poglavje v življenju Forda Focusa