Novice

BMW se je s konceptom Skytop približal ljubiteljem klasike

BMW je v sklopu tradicionalnega dogodka Concorso d’Eleganza Villa d’Este na obali jezera Como razkril koncept z verjetno najbolj všečnim oblikovanjem zadnjega desetletja.

Koncept Skytop je dvovratni dvosedežnik s targa streho, ki ga poganja twin-turbo agregat V8 (617 KM) iz modela M8 Competition.

Navdih za oblikovanje so pri znamki našli v svoji zgodovini, predvsem modelih Z8 s preloma tisočletja in 503 s konca petdesetih let preteklega stoletja. Pogled opazovalca najprej pritegne maska, ki je tokrat lep primer elegantnih razmerij in skupaj z izjemno tankima žarometoma LED pripomore, da celotni sprednji del v pogledu s strani ponovno spominja na morskega psa. Koncept je očiščen nepotrebnih oblikovalskih elementov, edina poudarjena linija je sredinska, ki precizno deli pokrov motorja in prtljažnika.

Tokrat so se pri znamki poklonili izbrani klasiki tudi pri izbiri materialov: streha, obloge in oblazinjenje so iz lepo obdelanega usnja v rdeče-rjavih tonih. So pa kljub vsemu izkušnjo dopolnili s sodobnim voznikovim delovnim okoljem, v katerem za informacije in zabavo skrbi sistem iDrive.

Kljub temu, da gre v osnovi za koncept, je vodja oblikovanja Adrian van Hooydonk pustil odprto možnost, da bi v podjetju do leta 2026 izdelali 20 do 25 primerkov za izbrane kupce

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News Europe, Carscoops. Foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "BMW se je s konceptom Skytop približal ljubiteljem klasike"


jack86
21 dni 3 ur nazaj

Ne vem kaj so pri bmwju kadili zadnjih 5-10 let, ampak lepo da jim je na dizajnerskem oddelku zmanjkalo te robe.
Zelo vsecen dizajn, bravo.

 
Kitajski avtomobilski proizvajalci vse težje izpolnjujejo finančne obveznosti
Stekla proizvodnja Qashqaija: lahko popelje Nissan nazaj v zelene številke?