Novice

BMW serija 7 predčasno razkrita

BMW je najavil razkritje svoje najbolj prestižne limuzine 10. junija, vendar so pri avstrijskem zastopniku tri dni prehitro pokazali fotografijo, na kateri ponosno stoji popolnoma razkrit paradni konj znamke.

Uradna spletna stran (www.bmw.at) je razkrila, da bodo ob začetku prodaje nove serije 7 kupcem na voljo trije različni agregati v kombinaciji z običajnim pogonom na zadnji kolesni par ali s štirikolesnim pogonom xDrive.

V ponudbi se je znašel novi prisilno polnjeni trilitrski vrstni šestvaljni dizelski agregat s kodnim imenom B57 in s 195 kilovati, ki bo nameščen v model 730d in 730d xDrive. Za bencinske navdušence je tukaj 740i, ki ima nameščen trilitrski vrstni šestvaljnik z 240 kilovati. Na vrhu ponudbe je 750i xDrive, 4,4-litrski osemvaljni agregat s 330 kilovati.

Po konfiguratorju sodeč se bodo kupci lahko odločili med pogonom na zadnji kolesni par ali štirikolesnim pogonom xDrive, velikost platišč bo segala od 17- vse do 20-palčnih, kupci pa bodo lahko izbirali med 13 različnimi barvnimi odtenki zunanjosti.

S ceno 100.445 evrov bo najcenejši model v ponudbi 730d s pogonom na zadnji kolesni par, s pogonom xDrive se cena povzpne na 107.480 evrov. Bencinski 740i bo po avstrijskem ceniku stal od 107.690 evrov naprej, medtem ko ima najdražji 750i xDrive ceno od 137.935 evrov.

Poleg konfiguratorja so na avstrijski spletni strani prikazali tudi kratek video o vozilu. V njem je viden profil celotne serije 7 in nekateri pomembni detajli, obenem pa je potrjen prihod modela 750Li. V videu lahko vidimo tudi lasersko tehnologijo za žaromete, prvič prikazano pri modelu i8.

BMW je med ključne cilje uvrstil znižanje mase, zato so pri izdelavi nove generacije uporabili kombinacijo aluminija, magnezija, jekla in ogljikovih vlaken. S pomočjo lahkih materialov je serija 7 lažja za 200 kilogramov ter tehta le okoli 1.650 kilogramov.

Ponudbo bodo dopolnili tudi novi štiri-, šest-, osem- in dvanajstvaljni bencinski in dizelski agregati ter novi 9-stopenjski samodejni menjalnik, ki bo lahko nameščen na štirikolesni pogon. Poleg že predstavljenega šestavljnika bosta ponudbo dopolnila štirilitrski osemvaljnik in šestlitrski dvanajstvaljnik, oba bodo uporabili tudi pri prestižni znamki Rolls Royce.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: BMW)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "BMW serija 7 predčasno razkrita"


jack86
8 leta 10 meseci nazaj

“Pomotoma” jim je samo fotografija “ušla” v javnost z vsemi možnimi specifikacijami… Ne rečem, avto je hud kot poper, sam take predstavitve me pa spominjajo na nepreveč nadarjeno pevko, ki ji z oblaka pomotoma uidejo slike na splet (zgoraj brez, po faceliftu).

 
Toyota s Fordovo večopravilno enoto
Se PSA poslavlja od hidropnevmatskega vzmetenja?