Novice

BMW serije 3 od jeseni tudi kot Touring

Kaže, da je sveža serija 3 za BMW ponovno velik uspeh, saj jo je trg dobro sprejel. Da se povpraševanje ne bi preveč poleglo, bodo poskrbeli jeseni, ko zapelje na trg njena karavanska različica Touring.

Novinec je v primerjavi s predhodnikom, podobno kot limuzina, zrasel praktično v vse smeri. Avto tako v dolžino meri 4,709 mm ali kar 76 mm več kot prej, s 1.827 mm je 16 mm širši ter za 8 mm (1.470 mm) višji kot prej. Medosna razdalja je zrasla za 4,1 cm na skupno 2.851 mm, kar se vsekakor odraža v notranji prostornosti za potnike – posebej zadnje. BMW zagotavlja, da bodo potniki občutili tudi več prostora za komolce in za glavo. Povsem v zadku je s 500 litri osnovni prtljažnik 5 litrov večji kot prej ter skupni s 1.510 litri 10 litrov večji kot prej. Naj pa bi bili ti litri bistveno bolj uporabno oblikovani. Luknja v zadku je s 105 cm dobrih 11 cm širša kot prej.

Kot pri vseh BMW-jevih Touringih, tudi tu najdemo uporabno ločeno odpiranje stekla na prtljažnih vratih, ki so, mimogrede, že v osnovi električno dvižna. Praktičnost še povečuje serijsko nameščen v razmerju 40:20:40 deljiv naslon sedežne klopi. Za dvig uporabnosti zadka je BMW pripravil še celo vrsto doplačljivih dodatkov in pripomočkov, od katerih izpostavljamo električno proženje zlaganja sedežnih naslonov, tirnice za pritrjevanje prtljage in sistem pridrževanja prtljage, ki »zagrabi« predmete v zadku vsakokrat, ko se prtljažna vrata zaprejo.

Motorna paleta obsega zaenkrat šest agregatov. Tri bencinarje predstavljajo izpeljanki dvolitrskega štirivaljnika v izvedbah 184 in 256 KM ter trilitrski vrstni turbošestvaljnik z nazivnimi 374 KM. Delovne prostornine in založenost z valji se pri dizlih ponovi v enakem zaporedju kot pri bencinarjih, s to razliko, da ti razvijajo največ 150, 190 KM in 265 KM. Šibkejša dizla sta serijsko opremljena z ročnim šeststopenjskim menjalnikom ter proti doplačilu z osemstopenjsko avtomatiko, vsi ostali pa so serijsko opremljeni s klasično osemstopenjsko avtomatiko.

Cene novinca v tem trenutku še niso razkrili, računamo pa, da bodo od letošnje jeseni pričakovali zanj približno evrskega tisočaka več kot za limuzino.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volvo in Uber predstavljata prvi serijski avtomobil s sposobnostjo avtonomne vožnje
Sprehod med starodobniki znamke Citroën