Novice

BMW uvaja novo serijo 6 Gran Turismo

BMW nas je presenetil z razkritjem serije 6 Gran Turismo, ki zamenjuje ostarelo in nerodno oblikovano serijo 5 Gran Turismo.

Serija 6 Gran Turismo nadomešča serijo 5 Gran Turismo in prinaša ključne izboljšave videza, ki je predstavljal največjo slabost predhodnika. Da so naredili avtomobil očem prijazen, so ga podaljšali na 5.091 milimetrov in ga znižali za 21 milimetrov. Prav tako so preoblikovali prtljažna vrata, ki so zdaj nameščena 64 milimetrov nižje kot pri seriji 5 Gran Turismo. Poleg novih dimenzij je avtomobil opremljen z večjo masko hladilnika in žarometi v tehnologiji LED. Med druge oblikovne posebnosti sodijo še stekla brez okvirjev, večje odprtine za zajem zraka v odbijačih in prenovljeni zadnji žarometi s tridimenzionalnim dizajnom.

Potniška kabina je v večji meri prevzeta iz predhodnika. Prtljažni prostor meri 610 litrov in se lahko, ob električno zložljivi klopi, razširi na 1.800 litrov. Poleg večjega prtljažnika ima serija 6 Gran Turismo prostostoječi 10,25-palčni zaslon večopravilne enote s podporo gestikuliranju. Opcijsko je lahko novinec opremljen z delno avtonomno tehnologijo, projicirnim zaslonom in električno nastavljivima zadnjima sedežema.

Ob uvedbi na trg v novembru bodo na voljo trije različni agregati. ”Osnovno” izbiro predstavlja različica 630i z dvolitrskim štirivaljnim agregatom s 190 kilovati moči in 400 njutnmetri navora ter 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Za zahtevnejše kupce bo na voljo 640i s trilitrskim šestvaljnikom z 250 kilovati moči in 450 njutnmetri navora, opcijsko je na voljo štirikolesni pogon xDrive. Dizelsko stran zastopa le 630d, ki ga poganja trilitrski šestvaljnik s 195 kilovati moči in 620 njutnmetri navora, prav tako z možnostjo dodatka štirikolesnega pogona xDrive.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volkswagen Polo je pripravljen na petkovo razkritje
Twingov lak za nohte