Novice

BMW X3 v maskirni preobleki

Pri bavarskem BMW-ju načrtujejo konec letošnjega leta predstaviti novo, že tretjo generacijo generacijo svoje prodajne uspešnice v razredu srednje velikih športno uporabnih vozil. Na prihajajočem avtomobilskem salonu v Švici ga sicer še ne bodo predstavili, pokazali pa so že prve slike in video posnetek zakamufliranega prototipa, ki so ga testirali na Švedskem.

Najostrejši konkurent Mercedes-Benzovega modela GLC in povsem svežega Audijevega Q5 bo v svojem tretjem generacijskem nadaljevanju postal malce daljši in širši, po prvih obrisih sodeč pa bo oblikovno (povsem pričakovano) predstavljal zgolj evolucijo obstoječega modela. Novi X3 (koda G01) bo nastajal na modularni platformi CLAR, ki so jo uporabili pri novi seriji 7, pod motornim pokrovom pa se bodo vrteli že poznani 4- in 6-valjni agregati, pri čemer bi se lahko pri osnovni verziji znašel tudi 1,5-litrski trivaljnik.

Pri BMW-ju hkrati načrtujejo, da bi prvič predstavili tudi najbolj brutalno različico M, kakršne poznamo pri njihovih večjih modelih (X5M in X6M), v katerem bi lahko bil nameščen 431-»konjski« šestvaljnik iz modela M3. Nova generacija BMW-ja X3 naj bi se svetovni javnosti predstavila septembra letos na avtomobilskem salonu v Frankfurtu.

Avtomobilizem.com (Vir: Left Lane News. Foto in video: BMW.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedes napoveduje štirisedežni koncept AMG-GT
Skupina PSA bo kupila Opel za 2,2 milijardi evrov