Novice

Bo Nissan izdelal Mercedes-Benzov poltovornjak?

V zadnjih nekaj dneh se je po svetovnem spletu razširila novica, da bo za napovedani Mercedes-Benzov poltovornjak izdeloval Nissan, vendar so se pri Daimlerju zavili v molk in teh novic ne komentirajo.

Po zadnjih informacijah naj bi Nissan za Mercedes-Benz izdeloval najnovejši poltovornjak, ki bo slonel na arhitekturi modela Navara, v obratni smeri pa naj bi Daimler dobavljal najnovejšo tehnologijo, med njimi tudi štiri- in šestvaljne agregate.

Po trditvah neimenovanega vira sta proizvajalca že v poglobljeni fazi dogovora, toda številne podrobnosti ostajajo nedorečene in proizvajalca si želita zbližati stališča. ”Imamo pravilo, da ne komentiramo špekulacij o točno določenem prihajajočem projektu,” je dejal uradni predstavnik pri podjetju Daimler za Automotive News Europe.

V petek je Daimler razkril načrte o izdelavi novega srednje velikega poltovornjaka, ki naj bi še pred letom 2020 zapeljal v Evropo, Latinsko Ameriko, Avstralijo in Južno Afriko. Lahko ”gospodarsko” vozilo bo razvil in oblikoval Mercedes-Benzov oddelek za dostavnike, zaenkrat pa ni znano ali bo novinec zapeljal tudi na ameriška tla.

Daimler ima sklenjeno partnersko pogodbo s podjetjem Renault-Nissan, tako s skupnim sodelovanjem razvijajo motorje, ustvarili so Smart ForTwo in Renault Twingo, Nissan pa sodeluje s podjetjem Daimler tudi na japonskem trgu.

Avtomobilizem.com (Vir: Autonews. Foto: Daimler.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kako opraviti z nasilneži na cesti
Rusija želi medcelinsko avtocestno povezavo