Novice

Bodo v Grazu izdelovali Toyoto Supro in BMW Z5?

Avstrijski časopis Kleine Zeitung je poročal, da naj bi leta 2018 pričeli v graški Magni Steyr s proizvodnjo BMW-jevega roadsterja Z5 ter kasneje še s Toyotinim dvojčkom Supro. Letno naj bi proizvedli 60.000 avtomobilov obeh modelov. Omenjene informacije so zaenkrat še neuradne.

Potem ko so se pri BMW-ju oziroma Miniju odločili, da naslednika modelov Countryman in Paceman ne bodo več proizvajali v Magni, temveč na Nizozemskem, so z Avstrijci že podpisali dogovor o nadaljnjem sodelovanju. V Grazu sicer še niso uradno potrdili, za kateri prihodnji BMW naj bi veljal dogovor, skrivnostni pa so tudi pri bavarskem proizvajalcu.

BMW sicer še niso objavil končne odločitve o nadaljevanju proizvodnje naslednika njihovega dvosedežnega roadsterja Z4, saj naj bi bilo povpraševanje po tovrstnih modelih zelo nizko. Nenazadnje je prodaja modela Z4 v prvem četrtletju letošnjega leta padla za kar 47 odstotkov. A Harald Krueger, prvi mož bavarskega proizvajalca, ob tem pravi, da bodo projekt dvosedežnega roadsterja obdržali zgolj ob povezavi s Toyoto, pri čemer bi bil njihov model Supra tehnični dvojček naslednika modela Z4.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Trend. Foto: Thilo Parg.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Bodo v Grazu izdelovali Toyoto Supro in BMW Z5?"


Gosic
7 leta 11 meseci nazaj

Ja super! Mi pa povečali kakšen procent pri davkih, izgradili kakšen dodaten Lidl in Hofer, posneli še kakšen Bigbrother in je uspeh zagotovljen!

 
Na emisijsko zaslišanje še Opel in Fiat
Prvi BMW s štirimi turbinami