Novice

Na emisijsko zaslišanje še Opel in Fiat

Predstavniki nemškega zveznega urada za transport KBA (Kraftfahrt-Bundesamt) so v postopku raziskav emisijskih odstopanj na pogovor poklicali pristojne osebe proizvajalcev avtomobilov FCA (Fiat Chrysler Automobiles) in Opel.

Nemški minister za transport Alexander Dobrindt je medijem povedal, da se bodo uradniki KBA z obema proizvajalcema srečali že v tem tednu.

Tema pogovorov so navedbe nemške okoljevarsvene skupine DUH (Deutsche Umweltilfe), ki je objavila poročilo o izmerjenih bistvenih odstopanjih modelov Opel Astra in Zafira z 1,6-litrskim dizelskim motorjem ter Fiat 500X  z dvolitrskim dizelskim motorjem od emisijskih normativov, ki opredeljujejo najvišje dovoljene izpuste škodljivih dušikovih oksidov.

Opel je že izjavil, da v svoja vozila ne vgrajujejo nedovoljene programske opreme, ki bi spreminjala delovanje motorja med uradnimi emisijskimi testi, kar je potrdila tudi preiskava KBA s sklepom, da je nedovoljene naprave v vozila vgrajeval le Volkswagen. Pri Oplu so še dodali, da ne zaupajo v objektivnost in znansteno podlago rezultatov testov, ki jih je izvedla okoljevarstvena skupina DUH.

Pri Fiatu niso želeli komentirati navedb.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News Europe. Foto: Opel.)

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedes-Benz s sistemom Airscarf kršil patentne pravice
Bodo v Grazu izdelovali Toyoto Supro in BMW Z5?