Novice

Bollingerjev patent za prevoz daljših predmetov

Ameriško zagonsko podjetje Bollinger Motors je predstavilo izjemno zanimivo rešitev za prevoz daljših predmetov v svojih dveh kleno terenskih vozilih na električni pogon. V terenski model B1 je tako moč naložiti kar 4 metre dolge predmete, v poltovornjak B2 pa še za 0,9 metrov daljše.

Podjetje Bollinger Motors, ki ga je leta 2014 ustanovil ameriški podjetnik Robert Bollinger, je že pred tremi leti predstavilo izjemno preprost koncept terenskega vozila na električni pogon (B1), kateremu se je kasneje pridružil še poltovornjak (B2). Oba modela naj bi se znašla v serijski proizvodnji malce kasneje, kot je bilo predvideno na začetku, in sicer šele v drugem letu.

Razvijalci obeh Bollingerjev modelov so se medtem domislili izjemno praktične rešitve ter ustvarili sistem prehodnih odprtin, ki dopuščajo nalaganje dolgih predmetov tako skozi sprednji, kakor tudi zadnji del avtomobila. Na ta način je moč v terenski B1 naložiti predmete (lestve, letve, ipd.) dolžine 4 metrov, medtem ko so lahko predmeti v modelu B2 dolgi kar 4,9 metra. V sprednjem delu vozila, kjer so prav tako nameščena priročna vrata, se obenem nahaja manjši prtljažni prostor kapacitete 243,5 litra.

Modela B1 in B2, ki naj bi prišla med kupce prihodnje leto, se ponašata s precej zmogljivim pogonskim sklopom z dvema elektromotorjema, ki dajeta skupno moč 623 KM (906 Nm najvišja navorska vrednost). Tako motorizirana terenca naj bi potrebovala za pospeševanje od 0 do 100 km/h manj kot 5 sekund ter razvila okrog 160 km/h najvišje hitrosti. Elektromotorja sicer črpata energijo iz baterije kapacitete 120 kWh, ki naj bi v idealnih razmerah zagotovila okrog 320-kilometrski doseg.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Bollinger.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prihaja novi Lexus IS
Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition je prvi od štirih