Novice

Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition je prvi od štirih

Avtomobilski proizvajalci poskušajo vnovčiti vsak evro iz naslova omejenih serij obstoječih modelov. Vse kaže, da bo Porsche ponudil trgu skupno štiri modele omejene serije, pred nami pa je prvi.

Vse štiri omejene serije bodo umeščene v tako imenovano družino modelov Heritage Design. Prvi, osnovan na čisto svežem 911 Targa 4S, naj bi se poklonil Porschejem 911 iz 50. in 60. let prejšnjega stoletja.

Za zunanjost so pripravili nabor petih kontrastnih kombinacij karoserijskega laka in notranjosti. Štirje koresirijski laki so brez doplačila (črn, indijsko rdeč, kovinski češnjevo rdeč in kovinski GT srebrn) za petega (kredasto sivega) pa bodo zahtevali 2.700 evrov doplačila. Na zunanjosti avta je moč opaziti različne v zlato barvo odete logotipe in napise. Zadaj so na reže pričvrstili tudi značko Porsche Heritage, skupaj z nalepkama »solzic« za prednjima žarometoma pa naj bi vse dodatne oznake vzbujale občutek »zeitgeista« in mode iz 50. let minulega stoletja. Drugod v kokpitu najdemo še prevleke iz usnja in mikrovlaken na strešnih oblogah, v vsakem izdelanem primerku pa bo tudi oštevilčena plaketa. Modeli premorejo med drugim še nekdanjo zeleno osvetlitev merilnikov in štoparice.

Ker je nova omejena serija osnovana na čisto svežem modelu 911 4S Targa, avtomobil žene poznani trilitrski dvoturbinski bokser nazivne moči 331 kW (450 KM) s 530 Nm navora. Motor je povezan v osnovi z osemstopenjskim dvosklopkovnim menjalnikom PDK, brez doplačila pa si je moč omisliti tudi ročni sedemstopenjski menjalnik. S PDK-jem pospešuje do stotice v 3,5 sekundah, zračni upor pa ustavi pospeševanje pri 302 km/h.

Posebna omejena serija Porschejev 911 Heritage Design Edition bo nastajala v oddelku Porsche Exclusive Manufaktur, številčno pa je omejena na vsega skupaj 992 primerkov. Dodatek dekorativnih dodatkov in okraskov v kombinaciji s številčno omejenostjo pa se zdi, milo rečeno, pretiran. Že vstopni Porsche 911 4S Targa v Nemčiji (vključujoč davke) stane konkretnih 145.000 €, izbira omejene serije pa to številko dvigne na vrednost, ki orosi oko – 183.226 €. Torej zahtevajo pri znamki skoraj 40.000 evrov doplačila za barvno kombinacijo, nekaj nalepk, značk, napisov in nočno osvetlitev merilnikov. A to še ni vse. Porsche ve, da so petični kupci takšnih izdelkov podvrženi zbiranju vsega, kar je moč povezati z imenom Porsche in njegovo zgodovino. Zato so pripravili še posebno uro Porsche Design Chronograph 911 Targa 4S Heritage Design Edition, ki jo bodo lahko kupili samo kupci vozil omejene serije. In ker vse, kar nosi ime Porsche, dosti stane, bo treba tudi za omenjeni časomer odšteti konkretnih 10.950 €.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Porsche.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Bollingerjev patent za prevoz daljših predmetov
Razkrit novi BMW serije 4 Coupé