Novice

Borgward predstavlja svojega najmanjšega križanca

Ponovno obujena nemška znamka Borgward, za katero stoji kitajski investitor Beiqi Foton Motor Company, je predstavila že svoj četrti model v ponudbi. BX3 zapolnjuje njihovo ponudbo križancev, s katerim želijo vsaj na domačem kitajskem trgu nagovarjati nekoliko mlajše kupce.

Po modelih BX7, BX6 in BX5 so pri nemško-kitajski znamki pokazali še svojega (trenutno) najmanjšega športno uporabnega križanca, s katerim želijo skakati v zelje modelom, kot so Jeep Compass, Volkswagen T-Roc, ipd. Kompaktni SUV, ki so ga oblikovali tako v nemškem dizajnerskem studiu v Stuttgartu, kakor tudi v kitajskem v Pekingu, meri v dolžino 4.410 mm, v širino 1.830 mm in v višino 1.670 mm.

Pod motornim pokrovom se skriva 1,4-litrski štirivaljni turbobencinski agregat, ki razvije 150 KM največje moči in 250 Nm največjega navora. Za prenos moči skrbi šeststopenjski samodejni menjalnik Aisin, na voljo pa ima tri različne prednastavljene vozne režime: Eco, Sport in Sneg.

Znotraj se ponaša s sodobnim in precej digitaliziranim okoljem, kjer se nahaja instrumentna plošča z 10,25-palčnim zaslonom ter infozabavna enota B-Link z 8-palčnim zaslonom na dotik.

Najnovejši Borgwardov model, ki ga sestavljajo v tovarni na Kitajskem, je zaenkrat namenjen zgolj domačemu trgu, ni pa še jasno ali ga bodo ponujali tudi drugje.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Borgward.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Električno gnani Vivaro omogoča več kot 300 kilometrov dosega
Spletna prodaja vozil pridobiva pomen