Novice

Električno gnani Vivaro omogoča več kot 300 kilometrov dosega

Tretja generacija Oplovega gospodarskega dostavnika Vivaro, ki je bila predstavljena v lanskem letu, prihaja letos tudi v električni izvedenki. Na voljo bo z dvema različicama baterijskega sklopa, pri čemer bo večji omogočal dobrih 300 kilometrov dosega.

Glede na to, da povpraševanje po električno gnanih dostavnikih čedalje bolj raste, saj so kot nalašč za uporabo v mestnih središčih, ne čudi, da prihaja tovrstna rešitev tudi z značko znamke Opel. Aktualna generacija dostavnega kombija Vivaro (potniška verzija se je preimenovala v Zafiro Life) bo tako na voljo tudi v električni različici in sicer z dvema različno velikima baterijskima sklopoma.

Osnovna verzija se bo ponašala z baterijo s kapaciteto 50 kWh, ki bo omogočala okrog 230-kilometrski doseg, medtem ko bo večja (75 kWh) pripomogla še k dodatni 100 kilometrski avtonomiji (330 km po WLTP ciklu). Za pogon bo skrbel že iz Corse-e znani elektroagregat s 136 KM največje moči, tako gnani Vivaro-e pa bo dosegal 130 km/h najvišje hitrosti.

Električno gnani Vivaro bo na voljo v treh različno dolgih izvedbah (4,60m, 4,95m, 5,30m) ter z različnimi konfiguracijami. Kupci ga bodo lahko naročili že v poletnih mesecih, prve dobave pa so predvidene jeseni.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Opel.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Audi A6 Avant tudi s priključno-hibridim pogonom
Borgward predstavlja svojega najmanjšega križanca