Novice

Brez strehe bo tudi Mercedes-Benzov razred C

Mercedes-Benz bo v Ženevi pod žaromete prvič pripeljal brezstrešno različico razreda C.

Glavna zvezda razstavnega prostora v Ženevi bo kabrioletski razred C, ki ga napoveduje prva uradna atraktivna skica. Vemo, da v takšnih skicah nedvomno pretiravajo, a so iz njih kljub vsemu razvidne glavne oblikovne lastnosti. Če odštejemo streho, bo kabriolet v grobem enakega videza kot kupe, kar so napovedovale tudi prve vohunske fotografije.

A to mu ne štejemo kot slabost, saj je razred C Coupe pravi zapeljivec, ki bo s pomočjo platnene strehe postal še bolj atraktiven. Oborožen bo z že znanima sistemoma Airscarf in Aircap, notranjost pa bodo krasila dodatna stikala za nadzor elektronsko pomične strehe.

Poznano motorno ponudbo bo kasneje dopolnil trilitrski šestvaljnik z 270 kilovati moči in 520 njutnmetri navora, ki bo nameščen v različici Mercedes-AMG C43 Cabriolet. Moč se bo na vsa štiri kolesa prenašala s pomočjo samodejnega menjalnika.

Proti koncu letošnjega ali na začetku prihodnjega leta bo ponudbo oplemenetila še najmočnejša različica AMG C63 Cabriolet, ki bo imela pod pokrovom motorja nameščen štirilitrski osemvaljni agregat. Z oznako S bo imela 375 kilovatov moči in 700 njutnmetrov navora.

Pred prihodom v Ženevo lahko pričakujemo še uradno spletno predstavitev, kjer bodo na voljo številne fotografije in ostale informacije.

Avtomobilizem.com (Vir: Worldcarfans. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Niro je Kiin prvi hibridni športni terenec
Toyota bo izdelovala kompaktni terenec C-HR v Turčiji