Novice

Brezstrešni Citroënov Cactus

Citroën bo na prihajajočem avtomobilskem salonu razkril prototip C4 Cactus brez strehe, pri katerem naj bi osnovno idejo črpali iz legendarnega modela Mehari.

Citroën najavlja »drzen in kreativen« konceptni avtomobil, s katerim želijo vsaj deloma reinkarnirati duh Meharija, zabavne izpeljanke modela 2CV. Mehari, ki je dobil ime po pasmi kamel, so med leti 1968 in 1988 proizvedli v kar 144.953 enotah, na voljo pa je bil celo onkraj luže. Bil je lažji od 600 kilogramov, poganjal pa ga je 602-kubični dvovaljnik.

Po nekaterih virih naj bi se novi Citroënov koncept ponašal s platneno streho ter plastičnimi zaščitami Airbump, ki so zaščitni znak modela Cactus. Deloma naj bi povzemal oblikovne ideje prototipnega Citroëna Lacoste, ki je leta 2010 predstavljal originalni koncept kasnejšega Cactusa.

Označba e-Mehari verjetno nakazuje na električni ali hibridni pogon avtomobila, po vsej verjetnosti pa naj bi imel tudi precej preprost štirikolesni pogon. Nenazadnje se je tudi legendarni Mehari med leti 1979 in 1983 ponašal s štirikolesno verzijo.

Avtomobilizem.com (Vir: autocar.co.uk. Foto: Citroën, Kobac)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nissan Navara NP300 bo prepričevala s stilom in zmogljivostmi
Mercedes-Benz razred S Coupe Cabrio še korak bližje razkritju