Novice

Nissan Navara NP300 bo prepričevala s stilom in zmogljivostmi

Na jesenskem avtomobilskem salonu v Frankfurtu bo med debitanti tudi nova generacija Nissana Navare, ki bo v segmentu prepričevala z zmogljivostmi za vleko prikolice in prevoz tovora.

V Evropi izdelani model so po navedbah znamke zasnovali in konstruirali po zahtevah in željah evropskega trga. Novo Navaro zaznamuje robusten in športen slog, za prepoznavnost pa poskrbi značilna maska V-motion in žarometi z dnevnimi lučmi z LED-diodami ter značilno obliko bumeranga. V notranjosti so inženirji stremeli k izboljšani kakovosti, udobju, prostornosti in praktičnosti za voznika in sopotnike.

Nova Navara naj bi zagotavljala kakovost vožnje v stilu športnih terencev, za kar so pri znamki poskrbeli s petvodilnim sistemom zadnje obese za izvedbo z dvojno kabino, ki – v primerjavi s prejšnjo različico z listnato vzmetjo – ob izboljšani vodljivosti prinaša zmanjšanje mase za 20 kg. Izvedba s podaljšano kabino je opremljena s posodobljeno listnato vzmetjo; slednja je od predhodnice lažja za 7 kg ter omogoča 3,1-odstotno izboljšanje prevoznega kota zadnjih koles in znatno zmanjšanje ravni hrupa s cestišča.

Nissan Navara NP300
Nissan Navara NP300

NP300 Navara bo bodoče lastnike prepričevala z zmožnostjo obremenitve nad eno tono in dovoljeno težo prikolice 3.500 kg. Tovorna ploščad je opremljena s sistemom C-vodil, ki omogoča enostavno in varno pritrjevanje tovora; pri izvedbi z dvojno kabino je 67 mm daljša od prejšnjega modela ter je s skupno dolžino 1.578 mm najboljša v segmentu. Dolžina tovorne ploščadi izvedbe s podaljšano kabino meri 1.788 mm.

Na tržišče prihaja z 2,3-litrskim motorjem dCi z dvema turbopolnilnikoma, ki je skoraj četrtino učinkovitejši od svojega predhodnika, ter bo na voljo z dvema izvedbama moči – 118 kW in 140 kW. Opremljen bo z dvo- ali štirikolesnim pogonom in možnostjo šeststopenjskega ročnega menjalnika ali sedemstopenjskega avtomatskega menjalnika. Proizvajalec dodaja garancijo v obdobju pet let oziroma do prevoženih 160.000 km.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Nissan.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Toyota Mirai na reliju ADAC v družbi WRC dirkalnikov
Brezstrešni Citroënov Cactus