Novice

Bytonov električni križanec

Kitajska avtomobilska družba Future Mobility, ki so jo ustanovili nekdanji BMW-jevi in Nissanovi strokovnjaki, je predstavila lastno blagovno znamko avtomobilov Byton ter prvo konceptno vozilo, ki naj bi prišlo na trg že leta 2019. Električno gnani križanec naj bi se ponašal celo s funkcijo samodejne vožnje 4. stopnje.

Znamka Byton (izpeljanka iz »Bytes on wheels«) na sejmu elektronike CES v ameriškem Las Vegasu razstavlja svoje prvo konceptno električno gnano vozilo, ki naj bi se ponašalo s približno 500-kilometrskim dosegom pri najmočnejši verziji. Na voljo naj bi bili sicer dve različici, pri čemer naj bi imela osnovna verzija baterijo kapacitete 71 kWh (okrog 400-kilometrski doseg) ter električni agregat, ki bo proizvedel 276 »konjev«. V močnejši naj bi bila nameščena baterija kapacitete 95 kWh ter precej bolj zmogljiv motor (482 KM), kar naj bi pripomoglo, da bi avto pospešil od 0 do 100 km/h v dobrih 5 sekundah.

Srednje velik križanec, ki naj bi stal od 45.000 dolarjev naprej, naj bi se že na začetku ponašal s 3. stopnjo avtonomne vožnje, kasneje pa celo s 4. stopnjo. Tehnološko izjemno napredno vozilo naj bi hkrati ponudilo precej zanimivih povezljivostnih funkcij, pri čemer naj bi potnike v notranjosti pričakal kar 49-palčni zaslon na armaturni plošči.

Bytonov križanec naj bi prišel na trg že prihodnje leto, ponudili pa naj bi ga tako na kitajskem, kakor tudi ameriškem in evropskem trgu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Byton.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Bytonov električni križanec"


cashy
6 leta 3 meseci nazaj

tehnološko izjemno napredno vozilo? Iz teksta nisem razbral, da bi ponujali kaj več, kot že nekaj let ponuja Tesla S. Na trg pa pride šele prihodnje leto.

 
Kia bo v Las Vegasu predstavila vizijo mobilnosti prihodnosti
Hyundai Nexo za mobilnost in pomoč v gospodinjstvu