Novice

Ceed in ne več Cee’d

Z novo generacijo bo Kia po napovedih sodeč tudi poenostavila zapis poimenovanja enega svojih ključnih modelov, ki bo uradno premiero doživel marca na avtomobilskem salonu v Ženevi.

Čas je za tretjo generacijo Kiine prodajne uspešnice, ki je svojo prvo konkretnejšo napoved dobila že lani v obliki koncepta Proceed. Kasnejše informacije so nakazale, da naj bi se s prehodom v naslednji rod družina Ceed* še nekoliko razširila in sicer z različico shooting brake ter križancem. Za začetek pa lahko v Ženevi najverjetneje pričakujemo ob petvratni kombilimuzini še karavan.

V uradnem sporočilu za javnost so pri znamki zapisali: “Novi Kia Ceed so oblikovali v Kiinem evropskem oblikovalskem središču v Frankfurtu, prinaša pa bolj samozavesten videz, ki ga je navdihnila fastback oblika Stingerja. Novi model, namenjen izključno uporabi na evropskih cestah, se lahko v primerjavi s predhodnikom pohvali z nadgrajenimi voznimi in vodljivostnimi lastnostmi na področju dinamičnosti, odzivnosti in prefinjenosti.”

V tem trenutku še niso znane druge podrobnosti, bolj ugibanja, da bo nabor pogonskih agregatov primerljiv s paleto, ki je na voljo v Hyundaiju i30, poleg tega pa naj bi Ceed dobil tudi blago hibridno različico.

Avtomobilizem.com (Vir: Kia, Carscoops. Slika: Kia.)

* izvor imena Ceed: avto, ki je doma v evropski skupnosti in se ponaša z evropskim oblikovanjem (Community of Europe, with European Design)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mazdine novosti za Ženevo
Po vesolju kroži Teslin Roadster