Novice

Mazdine novosti za Ženevo

Po premieri prenovljene limuzinske Mazde6 v Los Angelesu bo Mazda za evropsko publiko poskrbela še s posodobljeno karavansko izvedenko.

Enako kot limuzinska različica bo tudi karavan deležen osvežitve prednje maske, za katero so črpali navdih pri konceptu Vision Coupe. Tako bomo lahko na Mazdinem razstavnem prostoru po napovedih znamke videli tako izvirni pristop v podobi enega najlepših konceptnih vozil zadnjih časov, kot tudi njegovo adaptacijo na proizvodni model. Druga študija, ki jo bodo v Ženevi prikazali Japonci, je koncept Kai, ki najavlja novo generacijo Mazde3.

Obsežna prenova Mazde6 seveda ne posega le v zunanjost, saj so se inženirji lotili tudi revizije ergonomije sedenja, zmanjševanja nivoja vibracij in hrupa v notranjosti ter poskrbeli za širši nabor varnostnih sistemov i-ActivSense (360-stopinjski sistem kamer, pametni prilagodljivi tempomat).

Verjetno najpomembnejšo novost predstavlja agregat Skyactiv-X, ki bo nameščen pod pokrovom motorja Mazde6. S sistemom SPCCI (Spark Controlled Compression Ignition), ki pri majhni obremenitvi sproži vžig s pomočjo valja, pri večji obremenitvi pa z vžigalno svečko, izboljšuje delovanje bencinskih agregatov z določenimi prednostmi  dizelske tehnologije, kar naj bi prineslo uporabnikom boljši začetni odziv, manjšo porabo ter poskrbelo za čistejše emisije.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mazda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Hyundai s tremi avtonomnimi Nexi prevozil 190 km
Ceed in ne več Cee’d