Novice

Četrta generacija hibridnega Priusa bo predstavljena 8. septembra

Toyota bo po letu 2009 prvič resno prenovila svoj hibridni model Prius, zato bo 8. septembra v ameriškem mestu zabave Las Vegasu predstavila že četrto generacijo tega priljubljenega vozila.

Japonski proizvajalec vozil postaja v zadnjem času vse bolj skrivnosten, vendar si lahko s pomočjo računalniško ustvarjenih skic in vohunskih fotografij ustvarimo grobo mnenje, kakšna bo videti četrta generacija najbolj priljubljenega hibrida. V primerjavi s predhodnikom bo novinec večji, silhueto pa si bo delil z modelom Chevrolet Volt. Očitne spremembe bodo vidne tudi v potniški kabini, kjer bo nameščena nova večopravilna enota, prestavna ročica pa bo pomaknjena nižje.

Prius se bo poleg spremenjene zunanje lupine preselil tudi na novo Toyotino arhitekturo TGNA. Lažja in bolj toga osnova bi lahko prinesli bistveno nižjo povprečno porabo, prehod na novo arhitekturo pa bi zaradi obilice enakih sestavnih delov znižal prizvodne stroške.

Kupci se bodo s prihodom Priusa lahko odločili za dve različici: prva bo cenejša, z nikelj-metal-hidridno baterijo, in druga, dražja, z litij-ionsko baterijo. Z novimi baterijami bo po poročanju Automotive News v električnem načinu doseg podaljšan za 50 kilometrov. Pred časom so se pojavile tudi govorice o štirikolesnem pogonu, a so vse skupaj zaenkrat le špekulacije – na uradno potrditev bo potrebno počakati na začetek septembra.

Pred hibridnim kraljem je težka naloga, saj je ameriška prodaja v segmentu hibridov v juliju padla za 15 odstotkov, obeti pa ne napovedujejo najlepših časov.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Slika (render): Christian Schulte.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
V pričakovanju nove Hyundai Elantre
Nastal je DS Performance