Novice

Chanov kotiček: Imel bi nov avto

Ker delam v državnem podjetju, sem pred odločitvijo, da zamenjam službeni avto. Povsem sem zmeden. Zatorej vse vljudno prosim za pomoč pri izbiri, saj sploh ne vem, kakšnega bi imel … pardon … izbral!

• Lahko je enoprostorec, kabriolet, limuzina, SUV ali karavan. Nov ali rabljen. Žena mi je omenila le to, da so ji všeč »nemci«.

• Popolnoma sem ravnodušen, če je dizel ali bencinar, le da zgleda vsaj približno tako prestižno kot sodelavčev BMW X3, ki si ga je izbral prejšnji mesec.

• Ni važno, če je dvo ali štirikolesno gnan, saj tile sodobni TDI-ji že tako mirno tečejo, da sploh ne veš, če je avto prižgan.

• Ker delam med 25 in 30 tisoč kilometrov na leto, je pomembno le to, da zna sistem Quattro dobro porazdeliti pogonsko moč med oba kolesna para.

• Glede dodatne opreme vozila sem povsem nezahteven, želim le, da ima 20 centimetrski odmik od tal.

• Ker sem varen voznik, z dolgoletnimi izkušnjami ter brez omembe vredne prometne nesreče, mi je varnostna oprema dokaj sekundarnega pomena. Želim si le paket električno nastavljivih športnih sedežev v finem Napa usnju črne barve ter napisom S-line v naslonjalih sprednjih sedežev.

• Glede garancije mi je povsem vseeno, a imeti mora vsaj 7 zračnih blazin, pomoč vozniku pri menjavi voznega pasu, asistenco za ohranjanje smeri na voznem pasu, zavorno asistenco, radarski tempomat.

• Servisne storitve morajo biti dovolj ugodne, saj bo zaradi podaljšanega jamstva za 3. in 4. leto, avto potrebno voziti na uradni servis.

• Glede barve mi je popolnoma vseeno, saj bo avtomobil vzet na lizing.

• Cena niti ni toliko pomembna, važno je le, da so štirje prepletajoči se krogi na beli podlagi dovolj vidni!

Imam pa še par vprašanj, ki me malce begajo:

• Glede na to, da bi bile na avtomobilu celoletne pnevmatike, me zanima, kje se mi bolj splača tankati? Na Petrolu ali OMV-ju?

• Ali je bolje vzeti avto pred faceliftom ali po njem, da mi ne bi šla takoj turbina »k vragu«?

• Ker ob jutrih delam zgolj kratke razdalje, brez da se motor uspe segreti na delovno temperaturo, me zanima, če se mi splača doplačati za kovinsko barvo?

• In nenazadnje – če bom kasneje pri odstranjevanju zračne rje uporabljal polirno pasto Sonax, me zanima, kje lahko homologiram zatemnjeno sprednjo šipo?

Resnično ne vem, kaj naj izberem. Zatorej še enkrat vse prosim, da mi pomagate pri izboru mojega novega au … avtomobila. Ne vem, če sem že omenil – na zunaj mora zgledati vsaj približno tako prestižno kot sodelavčev BMW X3, ki si ga je izbral prejšnji mesec.

Tekst in foto: Chan

Mnenja uporabnikov

7 komentarjev za "Chanov kotiček: Imel bi nov avto"


Nixxon
11 leta 1 mesec nazaj

Počasi ratujejo “dejmo se norčevat iz slovencev ker poznamo tri smotane znance” fore stare. Še posebej ker ponavadi mislimo da smo sami boljši kot osebe, katere zasmehujemo, pa je le redko tako.

[Grammar nazi mode ON]: Adis, “službeno vozilo in državno podjetje” so več kot pa samo dve besedi.[Grammar nazi mode OFF]

zoranv12
11 leta 1 mesec nazaj

ravno danes sem opazil v testu novega Citroena Elysee je med minusi -nastavljivost višine varnostnega pasu; naj povem, da ga v premium BMW 320D tudi ni!!!! V nobenem BMW 3;
Pa tam to ni bil minus. Vsaj v stoenki je bil plus, da je samo zatezni…bil je enak kot v bmw-u.

hahehihoh
11 leta 1 mesec nazaj

Okej, tole pa sploh ni smešno…

JG2
11 leta 1 mesec nazaj

No temu se reče premium. Ni važna kvaliteta, varnost,… važna je znamka, ki vzbuja v kupcu tako močno željo po nakupu, da se morebitne konkurente kupec niti ne ogleda. To je premium.

 
Prvi plastični nosilec motorja na svetu v novem Mercedesu razreda GL
Goodyear in Dunlop predstavljata novosti v ponudbi letnih avtoplaščev

Več vsebin

Novice

Chanov kotiček: Nejasnosti