Novice

Chryslerjev futuristični družinski koncept Portal

Chrysler se pospešeno pripravlja na sejem potrošniške elektronike CES, ki bo svoja vrata odprl v prihodnjih dneh. A če smo sprva mislili, da bodo tja pripeljali električno različico Pacifica, smo se zmotili. V Las Vegasu naj bi predstavili povsem električen futuristični enoprostorec Portal.

V primerjavi z modelom Pacifica je koncept Portal malenkost manjši, ima krajšo medosno razdaljo in manj prostorno potniško kabino. Radikalen odmik od običajnega družinskega enoprostorca prinašajo še ogromna dvojna drseča vrata. Atraktiven zunanji videz popestrijo prednji žarometi LED, ki se raztezajo skoraj čez celotno višino sprednjega dela.

Potniški kabini koncepta so pri Chryslerju namenili posebne sedeže, ki se premikajo naprej/nazaj po tračnicah ter se zato zlahka odstranijo ali podrejo v ravno dno. Armaturno ploščo zaokroži še ogromen zaslon LCD in manjši zaslon, s pomočjo katerega nadzorujemo vse funkcije avtomobila. Ker je koncept namenjen tehnološko ozaveščenim potnikom, je po celotni potniški kabini na voljo kar deset odložišč za pametne naprave.

Konceptni Portal je zmožen avtonomne vožnje tretjega nivoja, kar pomeni, da se lahko vozi sam po avtocestah. Z nadaljnjim razvojem bodo lahko koncept izboljšali z dodatnimi tehnologijami, kot sta prepoznava obrazov in glasovna biometrija. Pod tlemi se skriva baterijski paket s 100 kWh, ki prinaša 402-kilometrski doseg. Elektromotor navor prenaša izključno na sprednji kolesni par, kot pravijo pri Chryslerju pa naj bi 20-minutno polnjenje na hitrem 350 kW polnilnem mestu baterijo pripravilo za dodatnih 240 kilometrov vožnje.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Chrysler.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prva letošnja Mercedes-Benzova novost bo prenovljeni GLA
Kia je razkrila novi Picanto