Novice

Kia je razkrila novi Picanto

Potem ko so Korejci še pred nedavnim dražili s skicami nove generacije njihovega najmanjšega modela, so sedaj pokazali prve fotografije serijske različice. Uradno ga bodo predstavili spomladi na avtomobilskem salonu v Ženevi.

In če so predhodne slike nove generacije malega modela še nakazovale nekoliko bolj drzne oblikovalske rešitve, pa sedaj prve fotografije serijske različice (po pričakovanjih) razkrivajo precej manj razburljive linije. Pa četudi je na prvih uradnih slikah prikazana najbolj športno dinamična različica GT-Line.

Nova generacija modela Picanto se sicer ni pretirano povečala, saj v dolžino meri enako kot predhodnik (3.595 mm), a se lahko pohvali s 15 mm daljšim medosjem. Pri Kii hkrati trdijo, da je novi Picanto eden najprostornejših modelov v tem segmentu, a zaenkrat še niso podali informacij o notranjih merah. Korejski proizvajalec tudi še ni razkril, kateri agregati bodo brneli pod njegovim motornim pokrovom, a je pričakovati, da se bosta v njem znašla tako obstoječi litrski bencinski agregat, kakor tudi novi trivaljnik T-GDI, poznan že iz modela Cee’d.

Ostale podrobnosti o novem Picantu bodo znane v prihodnjih tednih, uradno pa bo predstavljen meseca marca na salonu v Švici.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Chryslerjev futuristični družinski koncept Portal
Bodo danes rojeni otroci sploh kdaj sami vozili avtomobil?