Novice

Citroën C4 Cactus prejel Zvezdo dizajna

Citroën C4 Cactus je v torek zvečer, v pariškem muzej znanosti “Cité des Sciences et de l’Industrie” v parku Villette na podelitvi nagrad “Observeur du Design” prejel naziv “Zvezda dizajna”. To tekmovanje se osredotoča na najpomembnejše dosežke leta iz vseh sektorjev industrije, najbolj zanimive inovacije pa prejmejo posebno oznako in “zvezdo”. Kot del te nagrade bo Citroën C4 Cactus celo leto razstavljen v muzeju znanosti Cité des Sciences et de l’Industrie poleg drugih predmetov inovativnega dizajna, ki so prav tako prejeli omenjeno oznako.

Na tekmovanju “Observeur du design”, ki ga že od leta 1999 organizira francosko združenje za promocijo industrijske kreativnosti (APCI), lahko sodelujejo podjetja, oblikovalci, šole in lokalne skupnosti iz vseh sektorjev industrijske dejavnosti. Tekmovanje se osredotoča na dosežke inovativnega dizajna, ki lahko prejmejo oznako “Observeur du design”. Najbolj inovativnim novim izdelkom vsako leto podelijo posebno nagrado “Zvezda dizajna”. Letos je žirija pod vodstvom Isabelle de Pontifilly, generalne direktorice podjetja Vitra France, nagrado “Zvezda dizajna” podelila vozilu Citroën C4 Cactus.

Tako bo Citroën C4 Cactus celo leto na ogled v okviru razstave “Equation Design” v pariškem muzeju znanosti “Cité des Sciences et de l’Industrie” v parku Villette. Na tej razstavi je izpostavljeno delo oblikovalcev skozi razne etape zasnove novega izdelka. Njihov cilj je ustvariti izdelek, ki je koherenten, lep, funkcionalen, ergonomsko oblikovan, prijeten za uporabo, spoštljiv do raznih življenjskih stilov in okolja. Vse te elemente seveda najdemo tudi v vozilu Citroën C4 Cactus.

Pri oblikovanju tega novega modela so oblikovalci želeli doseči idealno ravnovesje med uporabnostjo in estetiko. Inovativne zaščite Airbump® poživijo dizajn zunanjosti vozila C4 Cactus, ki se ponaša z izčiščenimi in gladkimi linijami. Poleg tega dodatno poudarijo že tako drzen značaj vozila in zagotavljajo optimalno zaščito pred manjšimi vsakodnevnimi trki. Celota je zasnovana tako, da zagotavlja najvišjo raven udobja v notranjosti zahvaljujoč potniškemu prostoru z izčiščenimi linijami in brez vsega odvečnega. Citroën C4 Cactus je zaradi svojega inovativnega dizajna prava alternativa klasičnim petvratnim limuzinam.

Citroën C4 Cactus bo do 1. novembra 2015 razstavljen v prvem nadstropju muzeja znanosti “Cité des sciences et de l’industrie” poleg 149 drugih izdelkov, ki so letos prejeli oznako Observeur du design. Začasno razstavo si je možno ogledati z redno vstopnico, s katero je možen tudi ogled drugih razstav.

Cité des sciences et de l’industrie – 1. nadstropje
Delovni čas: torek – sobota od 10h do 18h, nedelja od 10h 19h
30 avenue Corentin Cariou
75019 Paris

Vir: Citroën

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Na preizkusu Euro NCAP novi Passat dobil najvišjo možno oceno 5 zvezdic
Novi Audi Q7 – športnost, učinkovitost, prestižno udobje