Novice

Citroën Jumpy in Peugeot Expert nagovarjata tudi slovenske podjetnike

Skupina PSA je z obsežno galerijo tlakovala pot novima komercialnima kombijema, Citroënu Jumpy in Peugeotu Expert.

Dvojajčna dvojčka, Citroën Jumpy in Peugeot Expert, slonita na najnovejši arhitekturi EMP2 in bosta v prodajne salone zapeljala junija letos. Kupci se bodo, glede na svoje potrebe, odločali med tremi različnimi dolžinami (XS: 4,60 m, M: 4,95 m in XL: 5,30 m) in številnimi opcijami dodatne opreme, ki bodo odlično dopolnile potrebe zahtevnih kupcev.

”Nova Peugeot Expert in Citroën Jumpy sta zasnovana za zmago v tržnem deležu in nam bosta pomagala dosegati cilje našega profitabilnega načrta rasti,” je dejal Carlos Tavares, izvršni predsednik skupine PSA.

Med poglavitne novosti sodijo električno pomična drsna vrata, ki jih uporabnik aktivira z brco pod zadnji odbijač, izboljšan modularni sistem v tovornem delu, sistem za samodejno zaviranje v sili in 3D navigacijska naprava s tablico.

Nova napredna arhitektura prinaša manjšo skupno maso, ki se je v primerjavi s predhodnikom zmanjšala za od 100 do 150 kilogramov, odvisno od motorne konfiguracije. Slednjo sestavlja pet dizelskih agregatov in trije različni menjalniki – ročni, robotiziran in samodejni.

Jumpy in Expert sta namenjena široki skupini poklicnih uporabnikov (obrtniki, gradbeniki, dostava, storitvene dejavnosti, skupnosti …), ki lahko izbirajo med raznimi izvedenkami, kot so furgon, kombi, podaljšana kabina in šasija z nizkim podom. Njuna modularna konstrukcijska osnova, ki je izšla iz platforme EMP2 ponuja 1.400 kg dovoljene obremenitve, 6,6 m3 nakladalne prostornine in omogoča vleko do 2,5 ton.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Peugeot in Citroën.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mazdin ne elektriki in hibridom, prihodnost je v tehnologiji Skyactiv
Vas zanima, kako je Porsche ustvaril Mission E?