Novice

Citroën se osredotoča na avanturizem in prosti čas

Razstavni prostor francoske znamke Citroën bo septembra v precej sproščenem ozračju, saj bodo na njem predstavili tri avtomobilske novosti, ki so prvenstveno namenjene aktivnemu preživljanju prostega časa.

Največ pozornosti bo predvidoma pritegnil novi manjši križanec C3 AirCross, ki so ga pri znamki na fotografijah razkrili letos junija. Na zunaj bo privabljal publiko z raznolikimi barvnimi kombinacijami in možnostmi individualizacije, v notranjosti pa bo prepričeval s tistim, kar znajo pri znamki izjemno dobro – oblikovanjem, ki daje občutek prostornosti in prijetne osvetljenosti. Da ni vse samo v videzu, bo C3 AirCross dokazoval z bogatim naborom asistenčnih tehnologij, možnostmi povezljivosti in terensko usmerjenostjo (sistem Grip Control).

Sodelovanje Citroëna s športno znamko Rip Curl prinaša koncept SpaceTourerja, ki je namenjen športnim dejavnostim na prostem. Slednje omogočata predelava v štirikolesni pogon podjetja Automobiles Dangel ter nadgradnja podjetja Pössl v kompakten avtodom. Koncept SpaceTourer Rip Curl bo spremljal ekipo Rip Curl na evropski turneji med oktobrom 2017 in januarjem 2018.

Električni štirisedežni kabriolet E-Mehari se bo tokrat predstavil v izvedbi, ki so jo zasnovali v sodelovanju z modno hišo Courrèges. V omejeni seriji E-Mehari Styled by Courrèges je odet v karoserijo črne barve ter ima kontrastno svetlo notranjostjo v beli barvi, sicer pa odslej ponuja trdo streho, centralno zaklepanje in varnostne blazine, integrirane v povsem prenovljeno notranjost.

Mesto pod žarometi so Francozi rezervirali še za dirkalnik C3 WRC, s katerim so se vrnili na prvenstvo FIA WRC.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Citroën.)

 

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Citroën se osredotoča na avanturizem in prosti čas"


Firediver
6 leta 8 meseci nazaj

Prosti čas…kaj je že to?

 
Renault Alaskan na slovenskih cestah, a le za predstavitev
Ford Ranger v črnem