Novice

Citroënova platforma rolke z različnimi nadgradnjami za urbana središča

Citroën je z največjim evropskim gostinskim podjetjem Accor ter vodilno korporacijo za zunanje oglaševanje JCDecaux vzpostavil partnerstvo za optimizacijo mobilnosti v urbanih okoljih, ki so ga poimenovali The Urban Collëctif.

Za začetek partnerji predstavljajo koncept urbane mobilnosti za javno rabo Citroën Autonomous Mobility Vision, ki združuje univerzalno platformo rolke – The Citroën Skate – s tremi različnimi nadgradnjami za nudenje storitev: Sofitel en Voyage za ekskluzivne izkušnje v okviru hotelskih nastanitev, Pullman Power Fitness za nov način športne vadbe med vožnjo in JCDecaux City Provider za urbano mobilnost po naročilu. Njihov pristop naj bi omogočil za več kot tretjino bolj tekoč promet in manj zastojev v mestih  ter hkrati zadovoljil naraščajoče potrebe ljudi po mobilnosti, storitvah, varnosti in dobremu počutju v urbanem okolju.

Platformo naj bi bilo seveda možno uporabiti tudi ločeno od naštetih storitev, saj bi se lahko, zahvaljujoč opremljenosti s tehnologijami pete stopnje avtonomnosti, platforme z različnimi nadgradnjami premikale po posebnem voznem pasu v urbanih okoljih skoraj neprekinjeno, s kratkimi postanki za polnjenje v namenskih postajališčih. Menjava nadgradnje naj bi trajala zgolj 10 sekund, platforma pa naj bi z 2,6 m dolžine, 1,6 m širine in 0,51 m višine zasedala minimalno uporabno površino. Različne kombinacije platforme in nadgradenj naj bi potovale po mestih s hitrostjo omejeno na 25 km/h ali 5 km/h za zagotavljanje varnosti vseh udeležencev v prometu.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Citroën.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Spectre bo prvi električni Rolls-Royce
Ferrari sodeluje z bivšima oblikovalcema podjetja Apple