Novice

Citroënovi starodobniki na ljubljanskih ulicah

Blagovna znamka Citroën letos praznuje 100 let, v povezavi s tem pa bo v Ljubljani, na Stritarjevi ulici,13. junija 2019 potekala razstava Citroënovih starodobnikov.

Proslavitev stoletnice Citroëna je hkrati proslavitev znamke, za katero pri proizvajalcu zagotavljajo, da se povsem osredotoča na človeka oziroma da jo od nekdaj navdihujejo ljudje in njihovi življenjski slog. Citroëni naj bi tako s svojim edinstvenim oblikovanjem in vzornim udobjem še dandanes vnašali svež veter v svet avtomobilizma.

V čast okroglem Citroënovem jubileju bo na Stritarjevi ulici v Ljubljani 13. junija 2019 potekala razstava Citroënovih starodobnikov, tako kot je junija 1919 na ulice Pariza zapeljal prvi Citroënov model v zgodovini (Type A).

Pri zastopniku znamke so ob tem med drugim zapisali: “Na priložnostni razstavi bodo predstavljeni modeli, ki so predstavljali mejnike v zgodovini znamke, razstavljenih bo 30 Citroënov, ki so last zbirateljev in članov kluba Citroën Slovenije. Med njimi bodo izpostavljeni tudi tako legendarni, kot so Diana, »Spaček«, Ami, Visa, Mehari, BX, pa tudi predsedniški DS in Traction Avan in kultni »Pujs« … Med razstavljenimi eksponati velja izpostaviti najstarejšega, še voznega starodobnika, Citroëna C3 iz leta 1924, ki je bil javnosti prvič predstavljen leta 1922 na salonu v Parizu. Ta model je ponujal tri izjemno udobne in inovativno razporejene sedeže in je že takrat nakazoval na težnje po udobju.  Tekom prvega stoletja svojega obstoja se je znamka Citroën uspela dokazati s svojo doslednostjo in drznostjo, na podlagi katerih lahko ponuja povsem specifične izkušnje v notranjosti, ki so usmerjene v dobro počutje. Edinstveno udobje, po katerem se Citroën od drugih loči že od leta 1919, temelji na celi zbirki inovacij in je postalo pravi zaščitni znak blagovne znamke.”

Za radovedne so fotografije in videoposnetki na voljo na spletni strani virtualnega muzeja: 100 let legend.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Citroën.)

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Hyundai Kona tudi kot hibrid
Tekmovalni terenski podvigi v Renčah