Novice

Clarkson, Hammond in May v House of Cars?

Če poročanje britanskega časopisa Daily Mirror drži, bo legendarni trio Jeremy Clarkson, Richard Hammond in James May kmalu začel s snemanjem nove avtomobilistične oddaje ”House of Cars”* pri televizijskem gigantu Netflix.

Omenjeno novico je potrebno jemati s precejšnjo mero rezerve, saj je Daily Mirror znan po svojih tračih in prenagljenih odločitvah, za povrh vsega pa so priljubljeni trio videli še na sestanku z direktorjem konkurenčne televizijske hiše ITV, kar bi pomenilo, da preučujejo številne možnosti in ponudbe. A ravno Netflix in ITV se kot najbolj verjetna kandidata za prevzem oddaje pojavljata že od vsega začetka.

Viri so za britanski časopis potrdili, da bi lahko prišlo do težav pri prestopu k ITV, saj se hiša financira preko oglasov, Beeb in Netflix pa svoj največji del prihodkov pridobita z mesečnimi naročninami za ekskluziven ogled programa.

”Glavobol z ITV bi lahko povzročala potencialna navzkrižja interesov med oglaševalci. Kaj bi storili, če bi imela Jaguar in Volvo sponzorske oglase, oni pa bi kritizirali njihovo najnovejše vozilo?” je dejal neimenovani vir in dodal: ”Jeremy ne mara, da mu kdo ukazuje. To bi lahko povzročilo velike prepire”.

V primeru, da bi trojica res ustvarila oddajo ”House of Cars”, ki bo na voljo le preko mreže Netflix, se poraja vprašanje ali bo lahko dosegla kvaliteto in sloves predhodnika? Navsezadnje pa na žalost slovenskih gledalcev trenutno Netflix formalno še ni na voljo v Sloveniji.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: BBC.)

*analogija z Netflixovo uspešno televizijsko dramo House of Cards

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
IntelliLux matrični LED pogled nove Opel Astre
Jaguar XE-R v boj z M3