Novice

Jaguar XE-R v boj z M3

Jaguar je z velikim pompom predstavil model XE, ki naj bi se spopadel z BMW serijo 3. Medtem ko novi model še ni prišel do prodajnih salonov, britanski proizvajalec že razvija njegovo vročo različico XE-R.

Najmočnejši Jaguar XE-R se bo za prestol spopadel z najbolj športno BMW M3, med drugim pa naj bi skakal v ”zelje” tudi Cadillacu ATS-V in Mercedes-Benzu C63 AMG. Pod pokrovom motorja se bo skrival ogromen petlitrski osemvaljnik s 364 kilovati in 625 njutnmetri navora , ki ga poznamo že iz modela F-Type.

Najnovejši model v Jaguarjevi ponudbi bo za pospeševanje od 0-100 km/h potreboval manj kot pet sekund, za prenos moči pa naj bi skrbel prenovljeni 8-stopenjski samodejni menjalnik, ki ga izdelujejo pri podjetju ZF. Za odlične vozne lastnosti bo zadolženo aktivno vzmetenje, celotno podvozje pa bo za potrebe modela XE-R še dodatno izboljšano.

Napad na M3 bo zaokrožila še pametno postavljena cena, s katero želijo prepričati potencialne kupce in jih prevzeti nemškemu kralju v segmentu športnih limuzin. Medtem pa so pri spletnem mediju Autocar mnenja, da bi lahko oddelek za izdelavo posebnih vozil pri Jaguarju pripravil še močnejšo različico od modela XE-R.

Avtomobilizem.com (Vir: Autonews, Autocar. Foto: Jaguar.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Clarkson, Hammond in May v House of Cars?
BMW 3.0 CSL Hommage kot poklon legendi