Novice

Clio v Revozu ustvarja dodatnih 340 delovnih mest

Revoz bo marca pričel s proizvodnjo prenovljenega Clia, zato nameravajo do konca januarja zaposliti dodatnih 340 delavcev.

V Revozu, kjer je zaposlenih približno 2.400 ljudi, so v letu 2016 izdelali 133.700 vozil. Nevenka Bašek Zildžovič, tiskovna predstavnica podjetja, za Reuters navaja, da naj bi ta številka zaradi priljubljenosti Clia poskočila za približno 30 odstotkov.

Največje slovensko izvozno podjetje je do sedaj izdelovalo le dva modela – Renault Twingo in Smart ForFour. Če bo prodaja Clia naraščala v skladu s pričakovanji, bi lahko v juniju ali juliju po besedah Bašek Zildžovičeve zaposlili še dodatnih 200 oseb.

Četrto generacijo najbolje prodajanega Renaultovega modela med drugim izdelujejo tudi v obratih v Franciji in Turčiji. V enajstih mesecih prejšnjega leta so po podatkih Jato Dynamics prodali za 1,9 odstotka več vozil (280.604), zato so obeti za prihodnost optimistični.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News Europe. Foto: Gašper Pirman.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Clio v Revozu ustvarja dodatnih 340 delovnih mest"


Fnatic
7 leta 3 meseci nazaj

Ne razumem zakaj Ivanu toliko minusov?? Malo berite naokoli, kaj se tam dogaja. Pa vprašajte koga, ki je dejansko delal v Revozu. Govorim za ta proizvodni del. Zamerili so se mi do konca.

Ivan36
7 leta 3 meseci nazaj

“zato nameravajo do konca januarja zaposliti dodatnih 340 delavcev.” Haha s5 boj ustvarili 340 revežev VEČ! Minimalna plača, pa moraš MAX delat sploh na dve izmene, 300 + vozil na izmeno !

JG2
7 leta 3 meseci nazaj

Bolnik, ostani doma pa čakaj da ti banana pade s palme:(

Bucko99
7 leta 3 meseci nazaj

Hja, tudi jaz nisem nič kaj dobrega slišal za delo v Revozu… baje francoz kar stiska :/

 
EPA obtožuje FCA goljufanja pri emisijah dizelskih agregatov
Prihaja Kodiaq RS