Novice

Cupra v Frankfurt z novim konceptom

No, napoved je v tem trenutku zelo skopa. Vse, kar so nam Španci namenili, je namreč le 15-sekundni posnetek.

Pravzaprav to niti ni posnetek v pravem pomenu besede, saj je sestavljen le iz dveh pogledov na avto. Prvi, nekako tudi najbolj poveden, prikazuje črno, zatemnjeno silhueto sprednjega dela avta. Ker je iz nje razviden tudi del prednjega stekla, to pa je nameščeno razmeroma položno, lahko sklepamo, da tokratni koncept ne bo še en športni terenec. Glede na prihajajočo predstavitev čisto novega Seata Leon, je zelo verjetno, da je koncept pravzaprav Cuprina nabrita izpeljanka le tega.

Da bo ta res »igral« na športnosti in zmogljivosti, namiguje druga podrobnost iz posnetka, detajl prednjega kolesa, in dejstvo, da govorimo o Cupri.

Jasno je, da v tem trenutku kakrnekoli tehnične podrobnosti niso znane. Zato lahko samo ugibamo, da bo pogonski sklop na nek način elektrificiran. Nekako se nam zdi, da bi bila 100-odstotna baterijska električnost še malo preveč. Zato pa menimo, da je 245-»konjski« priključni hibrid, poznan tudi iz Formentorja, zelo dober kandidat.

Kakorkoli že, september je blizu, kar pomeni, da bodo Španci kmalu dodali tudi ostale podrobnosti o novincu ter nenazadnje tudi njegovo celotno podobo. Glede na prva dva detajla lahko samo rečemo, da zadeva deluje obetavno.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto in video: Cupra.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Dejstva in miti o gorivih
Hibridna tehnologija bo ostala pomemben del Lexusove prihodnosti