Novice

Hibridna tehnologija bo ostala pomemben del Lexusove prihodnosti

Predstavniki Lexusa so na dogodku ob trideseti obletnici znamke predstavili okvirne načrte za prihodnost, ki naj bi med drugim vključevali tudi širšo uporabo hibridnih tehnologij.

Vsi njihovi modeli naj bi v prihodnosti uporabljali eno od različic elektrificiranega pogonskega sklopa, naj bo to popolnoma električni pogon, hibridni pogonski sklop, vključno z uporabo tehnologije priključnega hibrida, ter pogon s pomočjo energije, pridobljene iz gorivnih celic. Ponudbo nameravajo prilagajati potrebam in v skladu z ekološkimi zahtevami posameznih svetovnih trgov, ob ekološki naravnanosti pa naj bi bil njihov cilj uporabniku ponuditi bolj dinamično vozno izkušnjo. Kljub prehodu na čistejše pogonske sklope naj bi vsaj zaenkrat še naprej ponujali tudi zmogljivejše bencinske V8 motorje ter V6 motorje s podporo turbin.

V prihodnjem letu naj bi predstavili tudi sistem, ki bi omogočil avtonomno vožnjo 2. stopnje in bi bil zmožen samodejne vožnje po avtocestah, najverjetneje pa bo podpiral še funkciji samodejne menjave voznega pasu ter prehitevanja. Sistem naj bi že prestal obsežne preizkuse na japonskih avtocestah. Delovanje tovrstnih sistemov naj bi omogočila tudi povezava avtomobilov s centralnim podatkovnim centrom, kjer bi se zbirale informacije o prometu v realnem času, pripravljeni pa so tudi na uvedbo medsebojne komunikacije med vozili (V2V – vehicle-to-vehicle).

Lexusovi inženirji naj bi raziskovali še možnost uporabe električnih motorjev v posameznih kolesih, krmiljenje preko žice (steer-by-wire) ter E-Axle. Čeprav zaenkrat ne razkrivajo podrobnosti, naj bi bila slednja optimizirana za električni pogon ter skladna s centralno nameščenimi motorji in motorji v kolesih.

Za avtomobilski salon v Tokiu so najavili še predstavitev novega koncepta. Ta naj bi med drugim predstavljal nove smernice oblikovanja notranjosti njihovih vozil, kjer bi ob večjih kontrastih še povečali uporabo prestižnih materialov.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Trend. Foto: Lexus.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Cupra v Frankfurt z novim konceptom
Audijevi modeli RS slavijo 25 let zgodovine