Novice

Daimler pospešuje, do leta 2022 bodo pripravili 10 novih električnih vozil

Pri Daimlerju so ponovno preučili načrte o razvoju električnih vozil in za nekaj let skrajšali časovni okvir. Namesto do leta 2025 naj bi 10 novih električnih vozil predstavili najkasneje do leta 2022.

Podjetje bo v širitev nove električne družine vložilo dodatnih 10 milijard evrov in do leta 2022 predstavilo kar 10 novih modelov. S tem bodo še pospešili prehod z motorjev na notranje zgorevanje in pričeli z napadom električnih vozil. Kljub temu ne bodo prenehali razvijati bencinskih in dizelskih motorjev, v vmesnem obdobju pred prihodom večjega števila električnih modelov bodo nadaljevali z razvojem in povečevali njihovo učinkovitost.

Kot so zatrdili, bo s prihodom večjega števila priključnih hibridov prehod lažji, prvi model, ki bo opremljen z najnovejšim sistemom priključnih hibridov, bo prenovljeni razred S. Prestižno limuzino bodo razkrili na avtomobilskem salonu v Šanghaju, opremljena pa bo z najnovejšo litij-ionsko baterijo ter ponujala do 50 kilometrov električnega dosega.

Potrebno je storiti eno stvar, brez da bi ustavili drugo. Zato bomo okrepili oboje: novo in staro,” je dejal Dieter Zetsche, predsednik uprave Daimlerja, na letnem sestanku delničarjev.

Mercedes-Benz je lansko leto na salonu v Parizu predstavil novo podznamko EQ, namenjeno izključno novim električnim modelom. Prvi član novonastale družine bo na ceste zapeljal leta 2019, kmalu pa se mu bo pridružila vrsta električnih športnih terencev, limuzin, kombilimuzin in kompaktnih vozil.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Daimler.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Renault že draži z novim Megane R.S.
Novo gorivo na bencinskih servisih OMV