Novice

Renault že draži z novim Megane R.S.

Renault je tretjo generacijo športnega Megana R.S. prenehal izdelovati lanskega septembra, zato so številni ljubitelji vročih kombilimuzin nestrpno pričakovali trenutek, ko bodo Francozi uradno napovedali prihod nove generacije. V zahvalo milijonu všečkov na Facebook strani Renault Sport so pripravili zabaven video posnetek, kjer so na koncu skrili majhno presenečenje.

Ford Focus RS, Volkswagen Golf GTI in Seat Leon Cupra se za zdaj nimajo še ničesar bati, saj so pri Renaultu pokazali bore malo. Zaenkrat so vrgli kost s posnetkom, na katerem je pod ponjavo skrit Megane R.S., viden pa je prepoznaven svetlobni podpis in meglenke LED, ki so na las podobne tistim iz prenovljenega Clia R.S..

Ko bodo odgrnili tančico skrivnosti, lahko pričakujemo nekoliko širšo in nižjo različico za zdaj najmočnejšega modela GT. Na začetku so se pojavile govorice o prenosu pogona na zadnji kolesni par, a kot so zagotovili šefi, se to zagotovo ne bo zgodilo. Za zdaj torej vemo le, da bo Megane R.S. na voljo izključno kot petvratna kombilimuzina. Vprašanje za milijon evrov pa ostaja, kakšna bo njegova moč. Ne vemo niti, kaj se bo skrivalo pod pokrovom motorja – povsem novi dvolitrski prisilno polnjeni agregat ali 1,8-litrski prisilno polnjeni agregat iz nedavno predstavljenega modela Alpine A110.

Prostorninsko manjši agregat proizvede 188 kilovatov in 320 njutnmetrov navora, kar bo zagotovo premalo za vse močnejše tekmece. V Meganu R.S. lahko pričakujemo vsaj 300 ”konjev”, a počakajmo na uradne novice. Za boljše vozne lastnosti bo poskrbelo štirikolesno krmiljenje 4Control, kupci pa se bodo lahko odločali med 6-stopenjskim ročnim menjalnikom ali samodejnim dvosklopkovnim menjalnikom EDC.

Pri Renaultu so sicer pohiteli z napovedjo nove generacije R.S.-a, toda prvič naj bi ga v živo pokazali šele septembra na avtomobilskem salonu v Frankfurtu.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor1. Foto in video: Renault.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Renault že draži z novim Megane R.S."


pinny
7 leta 1 mesec nazaj

Boli me k…. a bo mel 300 al pa 400km, js bi bil več kot zadovolen že z starim modelom 🙂

7 leta 1 mesec nazaj

Francozi so vedno polni presenečenj… 🙂 Stavim (upam) na novi 2.0T v 2 različicah moči (275/325 hp).

 
Kateri je najboljši med prestižnimi?
Daimler pospešuje, do leta 2022 bodo pripravili 10 novih električnih vozil