Novice

Dame in gospodje, novi Kia Sportage

Po obilici računalniško ustvarjenih skic in fotografij je Kia, še pred uradno predstavitvijo v Frankfurtu, razkrila model Sportage.

Prve uradne fotografije razkrivajo drzen zunanji dizajn z nižje zasnovanim odbijačem, širše postavljenim ”tigrovim nosom”, novimi žarometi in dvema skupinama dnevnih luči s štirimi LED žarnicami. S prehodom v novo generacijo ima Sportage bolj drzno oblikovan pokrov motorja, za športen videz pa skrbijo napihnjeni koloteki.

Povsem novi Sportage z bočnega profila povzema silhueto obstoječega modela. Z visoko postavljeno strešno linijo zadaj, daljšimi sprednjimi in krajšimi zadnji previsi ter daljšo medosno razdaljo ohranja svoj značaj. Oblikovalci so želeli poudariti veličino zadka, zato so tam namestili tanka in dolga žaromete, ki smo jih videli na konceptnem vozilu Provo leta 2013. Žarometa povezuje izrazita linija, ki še bolj poudari širino zadka. Luči za vzvratno vožnjo in smerniki so odmaknjeni ter so, zaradi boljše vidljivosti, nameščeni na spodnjem delu vozila.

Nad celostno zunanjo podobo so bdeli v Kiinem oblikovalskem studiju v nemškem Frankfurtu, ideje pa sta med drugim prispevala še studija iz korejskega Namyanga in ameriškega Irvina. Žal korejski proizvajalec še ni razkril tehničnih podatkov o agregatih ali razkril videza potniške kabine.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Dame in gospodje, novi Kia Sportage"


xxl
8 leta 7 meseci nazaj

Meni je dokaj podobna konceptu,itak da ne moreš pričakovati tisto skico.Spredaj je malce čudna,kot celota sploh ni slaba.

Firediver
8 leta 7 meseci nazaj

Članek z dne 17.8.2015 pod naslovom “Kia dviguje napetost s skicami četrte generacije Sportagea”
Citat:” Pustimo stilizirane skice ob strani, saj prikazujejo le delček realnega videza četrte generacije modela Sportage, toda pri Kii so poudarili, da bo novinca zaznamoval drzen, progresiven dizajn, ki bo iz vsakega zornega kota poudarjal moč in agilnost. Z izrazitimi linijami in izklesano držo bo samozavestno izstopal iz množice”..

Izsek iz članka zgoraj:
“Povsem novi Sportage z bočnega profila povzema silhueto obstoječega modela. Z visoko postavljeno strešno linijo zadaj, daljšimi sprednjimi in krajšimi zadnji previsi ter daljšo medosno razdaljo ohranja svoj značaj.”

Toliko nekega naprednega nakladanja pred dobrim tednom, potem pa (pričakovana) zadržanost. Tako predvidljivo, da je že klišejsko in dolgočasno..

 
Karavanski zadek in 572 litrov za Renault Talisman
N 2025 Vision Gran Turismo, prvi virtualni predstavnik športnega Hyundaijevega oddelka N