Novice

Karavanski zadek in 572 litrov za Renault Talisman

Renault je še pred uradno predstavitvijo v Frankfurtu pokazal svojega novega paradnega konja. Karavanska različica nedavno predstavljenega modela Talisman prinaša zaradi večjega prtljažnega prostora dodatno praktično uporabnost, zato bi lahko njegova priljubljenost poletela v nebo.

Karavanska različica sloni na limuzini, ki je bila razkrita 6 julija in bo zapeljala v prodajne salone v prvi polovici prihodnjega leta.

Model Talisman se uvršča v prodajno zanimiv segment D, ki je poln konkurentov. V lanskem letu so prodali preko milijon enot, med najbolj uspešne karavanske modele pa sodijo Opel Insignia Sport Tourer, Toyota Avensis Touring Sport in Volkswagen Passat. Omenjeni trije so zaslužni za kar 54-odstotni tržni delež.

Talisman Grandtour je dimenzijsko enak limuzini, v dolžino tako meri 4.860 mm, v širino 1.870 mm, v višino 1.460 mm in ima 2.810 mm dolgo medosno razdaljo. V zadku se razpostira 572-litrski prtljažni prostor, ki sprejme vase do 1.116 mm dolge predmete. Karavanska različica ima v primerjavi z limuzino za 36 litrov manjšo prostornino, vendar zaradi svoje višine omogoča bolj praktično uporabo prostora. Ob podrti zadnji klopi lahko v Talismana spravimo 2.010 mm dolg predmet, prostornina pa se poveča na 1.700 litrov.

Poleg očitnega karavanskega zadka, zunanjost krasijo aluminijaste strešne letve, dolg usmerjevalnik zraka; pokrov prtljažnika lahko odpremo s kretnjo noge pod obijačem. Zahvaljujoč višji strešni liniji je na zadnji klopi za 30 milimetrov več prostora za glave potnikov.

Motorno ponudbo bodo sestavljali enaki agregati kot pri limuzini. Med njimi bosta bencinska Energy TCe 150 in Energy TCe200, ki sodelujeta s 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom EDC. Dizelsko ponudbo sestavljajo trije agregati, Energy dCi110, Energy dCi130 (na voljo z ročnim 6-stopenjskim menjalnikom ali samodejnim 6-stopenjskim menjalnikom) in Energy dCi160, ki bo na voljo izključno s samodejnim menjalnikom EDC.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Neuporabne nove tehnologije v avtomobilih
Dame in gospodje, novi Kia Sportage