Novice

Deutsche Post začenja s prodajo svojega električnega dostavnika

Pri Deutsche Post so lansko jesen predstavili svoj električni dostavnik Streetscooter, ki ga bodo sedaj ponudili tudi drugim kupcem po svetu.

Nemški poštni velikan je razvil in izdelal dostavnik Streetscooter za interno rabo, z njim so poskrbeli za znižanje emisij, ki so jih ustvarila njihova vozila zaradi povečanega števila pošiljk. Ob začetku proizvodnje so bili z napovedmi previdni, toda zdaj bodo poiskali večji obrat in do konca leta povečali proizvodnjo na 20.000 vozil. Kar polovico izdelanih električnih kombijev v letošnjem letu bodo prodali strankam.

Podjetje je oblikovalo in izdelalo svoj dostavnik, izkoristilo spremembe v proizvodni tehnologiji ter ustreglo potrebam rastočega trga električnih dostavnikov. Za ta korak so se odločili tudi zato, ker proizvajalci vozil niso imeli pravega posluha za njihove želje.

Z dostavniki lastne proizvodnje v Deutsche Post nadomeščajo Volkswagnova vozila Caddy, kar vpliva tudi na razpoloženje izvršnega direktorja Vokswagna Matthiasa Müllerja. Slednji je razočaran, da se pri poštnem velikani niso odločili za skupen projekt izdelave električnega dostavnika. Deutsche Post ima trenutno v uporabi že 2.500 StreetScooterjev, do konca leta pa naj bi število podvojili. Drugim kupcem bodo dostavnik prodajali po ceni od 32.000 evrov, zanj pa naj bi se večinoma odločali občinske službe, strateški partnerji in lastniki velikih voznih parkov. Za popravila in vzdrževanje jim bo na voljo omrežje 400 delavnic po celotni Nemčiji.

”Veliko povpraševanje za StreetScooter in naši ambiciozni osebni cilji za zaščito podnebja so nas spodbudili, da še naprej širimo zavezo na področju elektromobilnosti ter naše znanje naredimo dostopno drugim,” je dejal Juergen Gerdes, član uprave Deutsche Post.

V intervjuju za Rheinische Post je Gerdes še dodal, da v prihodnosti pričakuje letne količine do 100.000 dostavnikov, ki bi jih proizvajali v desetih različnih obratih.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News Europe. Foto: Deutsche Post.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Deutsche Post začenja s prodajo svojega električnega dostavnika"


chad
7 leta 1 dan nazaj

Zgleda, da jim ni nič več armatur od golfa dvojke ostal.

 
Fantastičnih šest
Audijeva kupejevska nadgradnja koncepta e-tron