Novice

Dirkalni BMW M4 GT4 bo rjovel na svetovnih dirkališčih

BMW-jev oddelek M je športni model M4 oplemenitil z vsem svojim znanjem ter pripravil skoraj produkcijsko dirkalno različico M4 GT4.

Za zdaj dirkalnik obstaja le skica, toda že naslednje leto naj bi zapeljal na dirkalne steze in se leta 2018 že podal na štart nove sezone. BMW M4 GT4 sloni na običajni kupejevski različici ter bo zamenjava za nekdanji dirkalnik M3 GT4, ki je bil namenjen zasebnim kupcem.

Pod pokrovom motorja iz ogljikovih vlaken se skriva vrstni šestvaljnik s 317 kilovati moči iz serijskega modela, za manjšo maso pa so namestili vrata iz ogljikovih vlaken, aerodinamične dodatke in poseben izpušni sistem. Iz modela M6 GT3 so si inženirji sposodili sedeže, zavore in stopalke.

BMW M4 GT4 se bo pridružil pisani floti dirkalnikov, ki so namenjeni izključno zasebnim dirkalnim ekipam. Tako kot M6 GT3 in M235i Racing bo tudi najnovejši stroj pripravljen za dirke v Evropi, Severni Ameriki in Aziji.

”Dirkalna divizija GT4 je trenutno v vzponu. Ponuja cenovno dosegljivo dirkanje z dirkalniki visoke kvalitete, zato privlači širšo ciljno skupino. Po svetu vidimo ogromen potencial za zasebne ekipe BMW, za katere je ena od možnosti tudi M4 GT4. Razviti klasičen potrošniški dirkalni avto, kot je ta, ki ga je mogoče ponuditi zasebnim ekipam, je bila vedno ena ključnih sposobnosti BMW Motorsport,” je dejal Jens Marquardt, direktor oddelka BMW Motorsport.

Avtomobilizem.com (Vir: Carmagazine. Foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Romunski policijski »Pokemon«
Nova generacija Volkswagnovega Crafterja