Novice

Nova generacija Volkswagnovega Crafterja

Potem ko so pri Volkswagnu pred kratkim pokazali računalniške skice druge generacije svojega gospodarskega modela Crafter, so še pred septembrsko premiero razposlali njegove prve uradne fotografije.

Če je bila prva generacija Volkswagnovega gospodarskega vozila, ki je v letošnjem letu dopolnila deseti rojstni dan, ustvarjena v skupnem sodelovanju z Daimlerjem, pa je druga generacija rezultat lastnega Volkswagnovega razvoja, pri čemer so uporabili povsem novo zasnovo. Crafter druge generacije, ki ga bodo proizvajali v novem obratu v poljskem mestu Wrzesnia, bo na voljo v treh različnih dolžinah (od 5,98 m do 7,39 m) in treh višinah (med 2,34 m ter 2,80 m notranje višine), glede na različico pa se bo ponašal z nosilnostjo med 3,5 ter 5,5 tonami.

Pri Volkswagnu so hkrati razkrili, da bodo pri modelih s sprednjim pogonom agregati vgrajeni prečno, pri modelih z zadnjim pogonom pa vzdolžno. Ob okvirnem doplačilu 3.000 evrov bo na voljo tudi štirikolesni pogon. Dvolitrski turbodizel, ki se bo vrtel v Crafterju, je poznan že iz modela Transporter (koda: EA288 Nutz), kupcem pa bo na voljo v štirih različnih verzijah (102, 122, 140, 177 KM) ter bo lahko sparjen s šeststopenjskim ročnim ali osemstopenjskim avtomatskim menjalnikom.

Pri avtomobilskem proizvajalcu iz Wolfsburga so novega Crafterja opremili tudi z naborom sodobnih varnostno asistenčnih sistemov, ki do sedaj niso bili prisotni v tem avtomobilskem segmentu (radarski tempomat, opozorilnik pred naletom, …).

Druga generacija Crafterja se bo svetovni javnosti razkrila meseca septembra v Hannovru, med kupce pa naj bi prišla spomladi prihodnje leto.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Talk. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Nova generacija Volkswagnovega Crafterja"


Firediver
7 leta 8 meseci nazaj

Še tisto malo “svojskosti” z obliko žarometov je izgubil..pa sem že mislil, da so nemški oblikovalci našli svoja “jajca” in si upali drzniti kaj novega, šli pa so korak nazaj – v napihovanje že obstoječe oblike.

 
Dirkalni BMW M4 GT4 bo rjovel na svetovnih dirkališčih
Znate oceniti vpliv vaše vožnje z avtomobilom na okolje?