Novice

Dobrodelni tek za vse, ki tega ne morejo

Podjetje Renault Nissan Slovenija je ponosni partner letošnjega slovenskega dela globalnega teka Wings for Life. S svojo udeležbo tekači po vsem svetu že tretje leto zbirajo denar za raziskave zdravljenj po poškodbah hrbtenjače.

V nedeljo, 8. maja 2016, bo ves svet že tretje leto zapored ob natanko istem času tekel za vse, ki tega ne morejo. Na milijone ljudi po svetu namreč živi s posledicami poškodbe hrbtenjače, ki je največkrat posledica prometne nesreče. Neprofitna fundacija Wings for Life želi zanje prek najsodobnejših raziskav in kliničnih študij najti zdravilo. V ta namen so leta 2014 prvič organizirali tudi neobičajno tekaško tekmovanje »Wings for Life World Run«.

Da bi zbrali še več denarja, v podjetju Renault Nissan Slovenija vabijo tekače, da se pridružijo njihovi ekipi Passion4Life. Vsakemu članu ekipe bo Renault podaril majico, na skupnem treningu paket tekaških pripomočkov, za vsak pretečen kilometer vsakega člana ekipe pa bo Renault doniral še dodaten evro organizaciji Wings for Life World Run.

Vabilu so se kot prvi odzvali tudi številni znani Slovenci: alpinist in prvi smučar z vrha Everesta Davo Karničar, profesionalni deskar prostega sloga in Red Bullov športnik Tim-Kevin Ravnjak, akrobata Filip Kržišnik in Blaž Slanič iz F&B Acrobatics, nekdanji paraolimpijec Janez Hudej, 4-kratni udeleženec na paraolimpijskih igrah in David Razboršek iz Zavoda Vozim. Ženski del ekipe zastopata glasbenica Nina Pušlar in priznana baletna solistka Ana Klašnja, ki je ambasadorka teka Wings for Life World Run a letos zaradi visoke nosečnosti motivira in spodbuja preostale člane ekipe.

Avtomobilizem.com (Vir: Renault Nissan Slovenija.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nemške železnice ukinjajo avtovlake
Toyota razširja sodelovanje z Microsoftom