Novice

Toyota razširja sodelovanje z Microsoftom

Toyota je z Microsoftom ustanovila skupno podjetje Toyota Connected za pospeševanje povezljivosti vozil. Novonastalo podjetje bo prineslo Microsoftovo platformo v oblaku Azure v Toyotina vozila.

Proizvajalec vozil zatrjuje, da bo s to potezo pospešil svoja prizadevanja pri obdelovanju podatkov in njihovi analizi. Partnerstvo podpira vsa področja – od telemetrije, ki spoznava voznikove vozniške navade in lastnosti, do modelov zavarovanj, ki se prilagajajo vozniškim vzorcem. Obenem naj bi razvijali povezljivostno omrežje med vozili, zato bo deljenje informacij o prometu in o cestah postalo hitrejše.

Podjetje Toyota Connected bo locirano v mestu Plano v ameriškem Teksasu, kjer bo tudi nov Toyotin severnoameriški sedež. V tem poslopju bodo Microsoftovi inženirji delali skupaj z Toyotinimi, vse pa bo vodil Zack Hicks, glavni informatik pri Toyota Motor North America. ”Toyota Connected nam bo pomagala osvoboditi kupce od tehnološke tiranije. Olajšala bo življenje in nas vrnila k človečnosti,” je dejal Hicks. Podjetje bo podpiralo široko bazo podatkovnih rešitev med kupci, prodajalci, flotami in Toyotinimi podružnicami.

Napoved sodelovanja je le dopolnitev obstoječega sodelovanja med podjetjema iz leta 2011, ko sta se dogovorili o razvoju telemetrije. Storitev v oblaku Azure bo poleg Toyote uporabljal tudi Nissan, ki se je prav tako dogovoril za sodelovanje z ameriškim računalniškim gigantom.

Avtomobilizem.com (Vir: Motortrend. Foto: Urška Radolović.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Dobrodelni tek za vse, ki tega ne morejo
Bentley z boljšimi zmogljivostmi in novo omejeno serijo modela GT Speed